Yves De Groote

Redacteur VMT Food België

Innovatieve stoomketel helpt Alpro bij reductie CO2-emissies

Innovatieve stoomketel helpt Alpro bij reductie CO2-emissies

Alpro investeerde in haar fabriek in Wevelgem in België 9,5 miljoen euro in een slimme Power2Heat-energiecentrale. De elektrische hybride stoomketels...

De E.coli bacterie. Als je deze bacterie vindt dan kan dat ook betekenen dat andere darmpathogenen aanwezig zijn in de productie, Salmonella bijvoorbeeld.

Beheersing omgevingspathogenen toegevoegd aan autocontrolegidsen

De module 'Beheersing van omgevingspathogenen in de voedingsindustrie', opgesteld door Fevia en haar sectoren, is een toevoeging voor alle...

'Ga op zoek naar leveranciers die minder of geen allergene grondstoffen verhandelen'

'Ga op zoek naar leveranciers die minder of geen allergene...

Voedselallergenen vormen om drie redenen een risico voor de consument. De belangrijkste is misschien wel dat ze heel veel gebruikt worden. Dit werd...

Gezondheidsvoordelen lactoferrine behouden?     Koude pasteurisatie met UV-C heeft zo zijn voordelen 

Gezondheidsvoordelen lactoferrine behouden? Koude pasteurisatie met...

Koude pasteurisatie met behulp van ultraviolette stralen leent zich voor behoud van functionele bioactieve componenten. Voorbeelden zijn lactoferrine...

Productiviteit en een eenvoudige bediening staan voorop bij de ontwikkelingen van Mettler-Toledo inspectiesystemen voor voedselveiligheid van producten.

interpack 2023: Digitalisering is een win-win voor machinebouwers en...

Digitalisering breekt steeds verder door in verpakkingslijnen voor de voedingsbedrijven. Machinefabrikanten kwamen met innovaties naar de...

“De grondstofprijzen zijn altijd in beweging, maar zo extreem heb ik nog niet meegemaakt.”

Zoetwarenexpert: 'De grondstofprijzen waren altijd in beweging, maar...

"De economische crisis heeft een enorme impact op de grondstofprijzen, met name suiker, granen en cacao. Dit is niet alleen toe te schrijven aan de...

Hoe borg je voedselveiligheid in E-commerce? Richtlijn voor last-mile distributie moet duidelijkheid geven

Hoe borg je voedselveiligheid in E-commerce? Richtlijn voor last-mile...

Hoe kunnen consumenten verse voeding online kopen zonder dat de voedselveiligheid en kwaliteit in het gedrang komt? UGent ontwikkelde binnen het Cool...

Nieuw wetenschapspark moet innovatie voeding en gezondheid stimuleren

Nieuw wetenschapspark moet innovatie voeding en gezondheid stimuleren

'We hebben de ambitie om internationale netwerken in de voedings- en de gezondheidssector te ontwikkelen', zei Jean de Bethune van de West-Vlaamse...

De teams in de grootste chocoladefabriek ter wereld hebben de afgelopen jaren enorme inspanningen geleverd om van de fabriek een ‘smart factory’ te maken.

'Factory of the Future' Barry Callebaut duikt diep in data-analyse

'De operators krijgen tijdens het productieproces in realtime zicht op de data van de machines waarmee ze werken', vertelt digital innovation manager...

De nieuwe continue microgolf pilootinstallatie in Roeselare is uniek in Vlaanderen.

Waterlinzen of bierdraf duurzaam drogen? Met microgolven kan het...

Microgolftechnologie is mogelijk geschikt om verschillende ingrediënten duurzaam te drogen, maar er zijn meer interessante toepassingen voor deze...