Yves De Groote
Redacteur VMT Food België

Redacteur VMT Food België
Alpro investeerde in haar fabriek in Wevelgem in België 9,5 miljoen euro in een slimme Power2Heat-energiecentrale. De elektrische hybride stoomketels...
De module 'Beheersing van omgevingspathogenen in de voedingsindustrie', opgesteld door Fevia en haar sectoren, is een toevoeging voor alle...
Voedselallergenen vormen om drie redenen een risico voor de consument. De belangrijkste is misschien wel dat ze heel veel gebruikt worden. Dit werd...
Koude pasteurisatie met behulp van ultraviolette stralen leent zich voor behoud van functionele bioactieve componenten. Voorbeelden zijn lactoferrine...
Digitalisering breekt steeds verder door in verpakkingslijnen voor de voedingsbedrijven. Machinefabrikanten kwamen met innovaties naar de...
"De economische crisis heeft een enorme impact op de grondstofprijzen, met name suiker, granen en cacao. Dit is niet alleen toe te schrijven aan de...
Hoe kunnen consumenten verse voeding online kopen zonder dat de voedselveiligheid en kwaliteit in het gedrang komt? UGent ontwikkelde binnen het Cool...
'We hebben de ambitie om internationale netwerken in de voedings- en de gezondheidssector te ontwikkelen', zei Jean de Bethune van de West-Vlaamse...
'De operators krijgen tijdens het productieproces in realtime zicht op de data van de machines waarmee ze werken', vertelt digital innovation manager...
Microgolftechnologie is mogelijk geschikt om verschillende ingrediënten duurzaam te drogen, maar er zijn meer interessante toepassingen voor deze...