Suikervrije snoepjes van Food2Smile krijgen Nutri-Score A

Suikervrije snoepjes van Food2Smile krijgen Nutri-Score A

Food2Smile introduceert 2 nieuwe snoepjes die suikervrij zijn en vezels bevatten. Daarom mogen ze Nutri-Score A claimen.

De snoepjes - ‘Happy Sour’ en ‘Fruit-tastic’ zijn volgens Food2Smile de enige in de categorie die Nutri-Score A claimen. Het nieuwe snoep van is getest en voldoet aan de normen.

Nutri-Score

Miriam Bouwens, voedingsdeskundige en oprichtster van Food2Smile: “Nutri-Score A staat vooralsnog niet op de verpakking. Dat doen we pas als het officieel in Nederland wordt geïmplementeerd en voor iedereen duidelijk is wat dit betekent. Tegelijk zijn we natuurlijk wel trots dat we het enige snoep in Nederland hebben die deze score mag claimen.”

Minder zoetstof

Een goede smaak krijgen was lastig omdat de suikervrije snoepjes nog steeds zoet moeten smaken. Bouwens: “Na jarenlange research & development is het ons gelukt om met minder zoetstof en extra vezels superlekker snoep te maken.” De snoepjes worden gezoet met maltitol en stevia. De polydextrose zorgt voor de vezels.

Ook chips met Nutri-Score A

Het bedrijf maakt ook chips. De nieuwe popped chips barbecue bevat 60% minder vet en flink minder zout. Ook op de barbecue chips zou Nutri-Score A mogen staan.

Onderdeel van de collectie

Suikerreductie

Suikerreductie is een belangrijk onderwerp voor de consument en dus voor de voedingsmiddelenindustrie. Wat is mogelijk en wat doen anderen? Mis je iets in deze collectie of kun je iets toevoegen, laat het de redactie van VMT weten via redactie.vmt@vmnmedia.nl

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.