Givaudan gaat citrusvezel vermarkten

Givaudan en het Amerikaanse Fiberstar gaan een samenwerking aan om citrusvezel van Fiberstar breder uit te rollen. De vezel verbetert volgens de bedrijven de smaak en textuur van voedingsmiddelen waaronder vleesvervangers.
Delen:

Givaudan breidt hiermee het portfolio Smaak en Welzijn uit. Serge Sabrier, Global Category Director Sense, Givaudan: “Ingrediënten die textuur bieden zijn belangrijk. Citrusvezel is een ingrediënt met een hoge functionaliteit en een hoge consumentenacceptatie.”

Uitbreiding

Fiberstar krijgt de mogelijkheid om hun vezel om meer plekken te verkopen. Ook kunnen ze gebruik maken van de R&D-faciliteiten van Givaudan.

Reststroom

Het vezel -Citri-Fi- is clean label, non-GMO, vegan en allergeenvrij. Het vezel is afkomstig van oplosbare en onoplosbare sinaasappel- en citroenvezels. Een mechanisch proces zet een reststroom uit de sinaasappelsapindustrie om in een bruikbaar ingrediënt.

Vleesvervangers

Volgens Fiberstar verbetert het ingrediënt de sappigheid en textuur van vleesvervangers, de viscositeit en het mondgevoel van soepen en sauzen en verbetert het het vochtgehalte en de versheid van bakkerijproducten.