‘Retailers vragen om vleesvervangers met Nutri-Score A’

‘ME-AT the alternative’, producent van vleesvervangers voor onder andere Nederlandse supermarkten, ziet dat retailers steeds meer vragen om gezonde vleesvervangers, het liefst met een Nutri-Score A. Dit vertelt Willem Cranenbroek, General Manager van ‘ME-AT the alternative’ en spreker tijdens het online seminar Food Future Update op 2 november.

“Vooral het zoutgehalte is belangrijk voor retailers,” vertelt Willem Cranenbroek, General Manager van ‘ME-AT the alternative’ voorafgaand aan zijn presentatie tijdens het online seminar Food Future Update op 2 november.

Samenwerken

In zijn lezing zal hij ingaan op de ontwikkeling van gezonde vleesvervangers en hoe verschillende afdelingen – van productontwikkeling tot kwaliteit en productie – met elkaar samenwerken om deze te leveren.

Nutri-Score

“Behalve een laag zoutgehalte, zijn voor een goede Nutri-Score eiwitten en vezels nodig. Tevens ziet het Voedingscentrum graag toevoegingen als vitamines zoals B12 en mineralen als ijzer bij een volledige vleesvervanger. We gebruiken ook geen kokosvet vanwege de niet gewenste verzadigde vetten.”

Veldbonen uit Nederland

Waar ‘ME-AT the alternative’ ook steeds meer aandacht voor heeft, is het gebruik van lokale grondstoffen. “We hebben onlangs 30 hectare veldbonen in Nederland geoogst waar we vleesvervangers mee gaan maken.”

Food Future Update

Meer horen over de trends die ‘ME-AT het alternative’ ziet in de categorie vleesvervangers? Horen hoe ze omgaan met de balans tussen innoveren en efficiënt produceren?

Meld je aan voor het online seminar Food Future Update op 2 november.