Gezond en verwennen samen in een product? Zo ontwikkelde deze startup...
Hoe ontwikkel je een gezonder voedingsmiddel dat mensen vooral als verwensnack eten? De Britse startup Urban Legend vertelde hoe zij een gezondere...
Hoe ontwikkel je een gezonder voedingsmiddel dat mensen vooral als verwensnack eten? De Britse startup Urban Legend vertelde hoe zij een gezondere...
Van Gelder introduceert een nieuw plantaardig assortiment van vlees- en visvervangers en groenteproducten. De AGF-leverancier produceert burgers,...
Ultraprocessed foods, waar hebben we het over? Op de ingrediëntenbeurs Food Ingredients Europe discussieerde een panel over de NOVA-classificering en...
Inwoners van Nederland krijgen gemiddeld minder suiker en zout binnen en meer vezels. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van de Voedselconsumptiepeiling...
Productherformulering is volgens de overheid een belangrijke stap naar een gezondere samenleving. Ne-derlanders eten volgens het RIVM gemiddeld te...
Yama brengt als umamispecialist al jaren hartige smaakoplossingen op de markt zoals verschillende sauzen. Umami-expert Martijn Muijsers ziet dat...
In 2022 zijn de nieuwe criteria van de Nationale Aanpak Product Verbetering (NAPV) geïntroduceerd. Hoe gaan producenten om met deze criteria? En hoe...
Het onderzoeksinstituut NIZO viert dit jaar het 75-jarig bestaan. Ze hebben door de jaren heen verschillende eiwittransities gezien. Waar ze in de...
"Als het mogelijk is, stappen we voor zoveel mogelijk producten over op plantaardig", vertelt Manfred Aben, verantwoordelijk voor Unilevers...
Bijna twee derde van de vegaburgers bevat meer zout dan het Voedingscentrum aanraadt. Ook de hoeveelheid eiwit en ijzer is bij het grootste deel van...