1. Van Gelder introduceert plantaardig assortiment: 'Een laag zoutgehalte is belangrijk' (+ fotoreportage)
  2. Voor abonneesDe Nederlander eet minder zout, suiker en meer vezel: 6 conclusies uit recente voedselconsumptiepeiling
  3. Voor abonneesHoe start je met NAPV productverbetering? 6 tips uit de praktijk
  4. 'We krijgen weer meer vragen over smaak dan over zoutreductie mede vanwege Nutri-Score'
  5. Handig overzicht: zo werken deze 4 producenten aan NAPV-productverbetering
  6. Van kaas naar wei naar plantaardig: 'Eiwittransitie startte lang voor huidige trend'
  7. Hier zijn de productontwikkelaars van Unilever mee bezig: van vetvrije mayonaise tot algeneiwit
  8. Consumentenbond: 'Veel vegaburgers bevatten te veel zout'
  9. Zo werkt NS Retail aan herformulering: 'Het is spannend om aan hardlopers te sleutelen'
  10. Belgische Testaankoop baalt van 'ultrabewerkte' veggieburgers
  11. Vraag naar zeezout zonder E-nummers stijgt
  12. Voor abonneesMeergranenbrood Lidl scoort hoge ogen door zoutreductie maar is minder van smaak
  13. Bakkerij zet in op nieuwe samenstelling bakkerszout: minder natrium, meer…?
  14. Voedingscentrum: 'Veel verschil in zout- en suikergehaltes barbecuesauzen'
  15. Cressen-keizer Rob Baan trekt van leer: 'Voedingsindustrie wordt steeds gewetenlozer'
  1. Aftrap NAPV: zo pakt branche de komende 8 jaar verlaging van zout, suiker en verzadigd vet aan
  2. Onderzoekslab: 'Belangen industrie spelen hoofdrol bij gesprekken met VWS over productverbetering'
  3. Gouden Tavola's voor innovaties opnieuw uitgereikt
  4. Unilever maakt vet-, zout- en suikerscore in producten inzichtelijker
  5. RIVM stelt nieuwe richtlijnen voor herformulering
  6. RIVM: Volwassenen krijgen minder, maar nog steeds te veel zout binnen
  7. Consumentenbond wil strengere regels voor pakjes en zakjes: zitten vol zout, meel en suiker
  8. GoodMills Innovation komt naar Nederland, richt zich ook op plantaardige vleesvervangers
  9. Rapport: bijna helft wereldbevolking is ondervoed of te zwaar
  10. Monitor herformulering RIVM: Dit is er veranderd in het zout-, vet- en suikergehalte van voedingsmiddelen
  11. 'Retailers vragen om vleesvervangers met Nutri-Score A'
  12. Consumentenbond: 'Kinderen moeten wettelijk beschermd worden tegen reclame voor ongezond eten'
  13. Nutri-Score voor Dr. Oetker-producten
  14. Consumentenbond: 'Tonijnsalades supermarkt gezonder en duurzamer, wel ruimte voor verbetering'
  15. Onderzoek: 'Producenten vleesvervangers kijken te weinig naar gezonde samenstelling'