1. Gezond en verwennen samen in een product? Zo ontwikkelde deze startup een gezonde donut
  2. Van Gelder introduceert plantaardig assortiment: 'Een laag zoutgehalte is belangrijk' (+ fotoreportage)
  3. Voor abonneesDe Nederlander eet minder zout, suiker en meer vezel: 6 conclusies uit recente voedselconsumptiepeiling
  4. Voor abonneesHoe start je met NAPV productverbetering? 6 tips uit de praktijk
  5. 'We krijgen weer meer vragen over smaak dan over zoutreductie mede vanwege Nutri-Score'
  6. Handig overzicht: zo werken deze 4 producenten aan NAPV-productverbetering
  7. Van kaas naar wei naar plantaardig: 'Eiwittransitie startte lang voor huidige trend'
  8. Hier zijn de productontwikkelaars van Unilever mee bezig: van vetvrije mayonaise tot algeneiwit
  9. Consumentenbond: 'Veel vegaburgers bevatten te veel zout'
  10. Zo werkt NS Retail aan herformulering: 'Het is spannend om aan hardlopers te sleutelen'
  11. Belgische Testaankoop baalt van 'ultrabewerkte' veggieburgers
  12. Vraag naar zeezout zonder E-nummers stijgt
  13. Voor abonneesMeergranenbrood Lidl scoort hoge ogen door zoutreductie maar is minder van smaak
  14. Bakkerij zet in op nieuwe samenstelling bakkerszout: minder natrium, meer…?
  15. Voedingscentrum: 'Veel verschil in zout- en suikergehaltes barbecuesauzen'
  1. Cressen-keizer Rob Baan trekt van leer: 'Voedingsindustrie wordt steeds gewetenlozer'
  2. Aftrap NAPV: zo pakt branche de komende 8 jaar verlaging van zout, suiker en verzadigd vet aan
  3. Onderzoekslab: 'Belangen industrie spelen hoofdrol bij gesprekken met VWS over productverbetering'
  4. Gouden Tavola's voor innovaties opnieuw uitgereikt
  5. Unilever maakt vet-, zout- en suikerscore in producten inzichtelijker
  6. RIVM stelt nieuwe richtlijnen voor herformulering
  7. RIVM: Volwassenen krijgen minder, maar nog steeds te veel zout binnen
  8. Consumentenbond wil strengere regels voor pakjes en zakjes: zitten vol zout, meel en suiker
  9. GoodMills Innovation komt naar Nederland, richt zich ook op plantaardige vleesvervangers
  10. Rapport: bijna helft wereldbevolking is ondervoed of te zwaar
  11. Monitor herformulering RIVM: Dit is er veranderd in het zout-, vet- en suikergehalte van voedingsmiddelen
  12. 'Retailers vragen om vleesvervangers met Nutri-Score A'
  13. Consumentenbond: 'Kinderen moeten wettelijk beschermd worden tegen reclame voor ongezond eten'
  14. Nutri-Score voor Dr. Oetker-producten
  15. Consumentenbond: 'Tonijnsalades supermarkt gezonder en duurzamer, wel ruimte voor verbetering'