VMT
VMT
Nutreco en Mosa Meat willen samen kosten kweekvlees verlagen

Nutreco en Mosa Meat willen samen kosten kweekvlees verlagen

Het REACT-EU-subsidieproject geeft geld aan het project Feed for Meat van Nutreco en Mosa Meat. De bedrijven gebruiken het om de kosten van het medium voor celgroei te verlagen.

Nutreco en Mosa Meat willen samen kosten kweekvlees verlagen

Het basismedium is het duurste onderdeel van het proces om kweekvlees (rund) te produceren. Het gaat specifiek om het basismedium waarin de rundercellen groeien.

Bijproducten

Het idee is om ingrediënten van farmaceutische graad te vervangen door bijproducten van Nutreco geschikt voor veevoer en voeding. De twee bedrijven willen de hoogste celgroei bereiken met de laagste milieu-impact door ingrediënten te selecteren met een lage footprint.

Hiermee verwacht Mosa Meat dat het de kosten van het basale medium tot 100 keer kan verlagen.

Europese markt

Diervoederproducent Nutreco is een van de investeerders in Mosa Meat. Peter Verstrate, COO en mede-oprichter van Mosa Meat: “We zijn vereerd dat we deze subsidie hebben gekregen. Deze steun zorgt ervoor dat we kweekvlees van naar de Europese markt kunnen brengen.”

Mosa Meat op Food Future Update

Karin Verzijden van AXON advocaten zal levensmiddelentechnologen en process engineers van Mosa Meat op de nieuwe locatie interviewen. Het interview is te zien op 2 november tijdens het online seminar Food Future Update.

Voedselveiligheid

Zij bespreekt de technologie van Mosa Meat en wat er komt kijken bij het aantonen van voedselveiligheid. In het kader van het nieuwe transparantieregime dat sinds begin dit jaar van kracht is, komt ook het spanningsveld tussen transparantie en vertrouwelijkheid aan de orde.