Nutreco en Mosa Meat willen samen kosten kweekvlees verlagen

Nutreco en Mosa Meat willen samen kosten kweekvlees verlagen

Het REACT-EU-subsidieproject geeft geld aan het project Feed for Meat van Nutreco en Mosa Meat. De bedrijven gebruiken het om de kosten van het medium voor celgroei te verlagen.

Het basismedium is het duurste onderdeel van het proces om kweekvlees (rund) te produceren. Het gaat specifiek om het basismedium waarin de rundercellen groeien.

Bijproducten

Het idee is om ingrediënten van farmaceutische graad te vervangen door bijproducten van Nutreco geschikt voor veevoer en voeding. De twee bedrijven willen de hoogste celgroei bereiken met de laagste milieu-impact door ingrediënten te selecteren met een lage footprint.

Hiermee verwacht Mosa Meat dat het de kosten van het basale medium tot 100 keer kan verlagen.

Europese markt

Diervoederproducent Nutreco is een van de investeerders in Mosa Meat. Peter Verstrate, COO en mede-oprichter van Mosa Meat: “We zijn vereerd dat we deze subsidie hebben gekregen. Deze steun zorgt ervoor dat we kweekvlees van naar de Europese markt kunnen brengen.”

Mosa Meat op Food Future Update

Karin Verzijden van AXON advocaten zal levensmiddelentechnologen en process engineers van Mosa Meat op de nieuwe locatie interviewen. Het interview is te zien op 2 november tijdens het online seminar Food Future Update.

Voedselveiligheid

Zij bespreekt de technologie van Mosa Meat en wat er komt kijken bij het aantonen van voedselveiligheid. In het kader van het nieuwe transparantieregime dat sinds begin dit jaar van kracht is, komt ook het spanningsveld tussen transparantie en vertrouwelijkheid aan de orde.

Lees meer over

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

IFF nestelt zich met co-creatiecentrum naast voedselfabrikanten in Wageningen

IFF nestelt zich met co-creatiecentrum naast voedselfabrikanten in...

IFF, een wereldwijde producent van smaak- en geurstoffen voor de voedingsindustrie, opent donderdag 18 april een nieuw co-creatiecentrum in...

Beeld: Rival Foods

Rival Foods opent nieuwe productielocatie om productie plantaardige...

Rival Foods opent deze zomer een nieuwe productielocatie. Met de nieuwe locatie is het volgens de producent mogelijk om de distributie van de...

Foto: ProVeg

Minder weerstand bij 'stille eiwittransitie', zo blijkt uit onderzoek...

Consumenten leggen de verantwoordelijkheid voor eiwittransitie bij supermarkten, voedselfabrikanten en cateraars. Ze verwachten goedkopere...

Beeld: Seaweed Food Solutions

Van hamburger tot brownie: scale-up maakt zeewier blends voor zoet en...

STARTUP BELICHT - Scale-up Seaweed Food Solutions maakt zeewier blends voor verschillende doeleinden in de voedingsindustrie. De blends kunnen...

Beeld: Shutterstock

Sneller en duurzamer eiwitten te ontwikkelen: 'De kans is groot dat...

Cradle biedt bedrijven een softwareplatform waarmee ze sneller eiwitten kunnen ontwerpen, enzymen kunnen optimaliseren en fermentatieprocessen kunnen...

Eiwitmeting: zo brengen 6 supermarkten de verkochte dierlijke en plantaardige eiwit in kaart

Eiwitmeting: zo brengen 6 supermarkten de verkochte dierlijke en...

In Nederland is 39,7% van de eiwitten die de consument koopt in de supermarkt plantaardig en 60,3% dierlijk. Zo blijkt uit de eerste gezamenlijke...

Productinnovaties maart: FreeBrew craft soda

Productinnovaties maart: FreeBrew craft soda

Elke maand plaatst VMT de productinnovaties op een rij. Dit zijn de innovaties van maart: FreeBrew craft soda en Arla Jörd Haverdrink

De potentie van personalized nutrition: 'Fitnesstrackers zijn zo populair geworden, kan dat ook met voedingsadvies?'

De potentie van personalized nutrition: 'Fitnesstrackers zijn zo...

Krijgt Personalized Nutrition (PN) een boost door de recente ontwikkelingen in Artificial Intelligence? 3 startups actief in PN en een expert...