Food Safety Event: van ethyleenoxide tot circulariteit, fraude, contaminanten en de kwaliteit van QA

Het Food Safety Event op 18 november kent een volle line-up met actuele voedselveiligheidsonderwerpen. Een greep uit het aanbod van deze leerzame dag voor kwaliteitsprofessionals: ethyleenoxide, fraude, circulariteit, contaminanten, monitoringsprogramma's, de kwaliteit van QA, digitalisering en blockchain, voedselcontactmaterialen en voedselverspilling versus voedselveiligheid. Mis het niet!

Live netwerken is waar iedere foodprofessional weer reikhalzend naar uit kijkt. Laat je tijdens het Food Safety Event in DeFabrique in Utrecht bijpraten over de belangrijkste thema’s en ontmoet vakgenoten.

Voedselveiligheid borgen

Hoe borg je de voedselveiligheid van je keten in een wereld waarin alle panelen meer dan ooit aan het schuiven zijn? De opschaling van het gebruik van alternatieve en nieuwe eiwitten, de noodzaak tot circulair produceren en reststroomverwaarding en nieuwe contaminanten brengen nieuwe voedselveiligheidsrisico’s met zich mee.

Wetgeving en toezicht

Andere uitdagingen in voedselveiligheid, wetgeving en toezicht zijn de Europese regeldruk, digitalisering, een toezichthouder in transitie en een nieuwe realiteit na corona. Wat betekenen deze thema’s voor jouw bedrijf? Hoor in één dag van de experts en ervaringsdeskundigen hoe je nieuwe inzichten kunt meenemen in jouw dagelijkse praktijk.

Ethyleenoxide

Onder leiding van Simone Hertzberger, hoofdredacteur Thema Update Voedselveiligheid bij VMT, wordt er ingegaan op de vele ethyleenoxide incidenten en de media aandacht die dit krijgt. Ook zal er meer worden verteld over de ontwikkeling van wetgeving en een inkijkje worden gegeven in de werking en het gedag van ethyleenoxide en het afbraakproduct chloorethanol.

Dit vind je misschien ook interessant