Efficiënt produceren en ook nog innoveren; hoe combineer je dit het beste?

Aan de ene kant wil en moet een bedrijf nieuwe producten naar de markt brengen. Aan de andere kant is er druk op productie om de bestaande producten zo efficiënt mogelijk te produceren. Hoe gaan teams met dit spanningsveld om? Wat zijn best practices? Me-at en Nestlé vertellen hoe zij het aanpakken.

VMT organiseert op 13 april een online event: Food Process Update waar we met productontwikkelaars, productiemanagers en kwaliteitsmanagers discussiëren over dit onderwerp.

Ook sales belangrijk

Willem Cranenbroek, ceo van Me-at zal vertellen hoe zijn bedrijf met dit spanningsveld omgaat. Me-at produceert vleesvervangers voor private label. “Hierdoor is de afdeling sales heel belangrijk in de samenwerking.”

Nestlé

Daarnaast vertellen John Williams, kwaliteitsmanager bij Nestlé en zijn collega Martijn ten Have, co-manufacturing project specialist vertellen hoe zij deze procedure bij een multinational in zijn werk gaat.

Merel Rijnen is voedingsmiddelentechnoloog en heeft haar eigen bedrijf Food Dynamics. Ze voert ontwikkeltrajecten uit bij diverse voedingsmiddelentrajecten en heeft er dagelijks mee te maken. Ook zij neemt deel aan het event.

Pascal Labrie, chef en mede-oprichter van Karma Kebab vertelt hoe hij zich sinds de coronacrisis van foodfestivals op de supermarkten heeft gericht.

Young r&d

Dat dit onderwerp leeft, blijkt uit onder andere uit de vragen die jonge r&d-ers stellen aan ervaren rotten in het vak.  Zo vroeg Sophie Kroes van voedselproducent Henri vorig jaar:

“Als productontwikkelaar merk ik dat er verschillende belangen zijn. Aan de ene kant heb je de wensen van de klant en het management in de organisatie. Aan de andere kant wil je graag enthousiaste en tevreden operators in de productie hebben. Soms is het lastig om een goede balans te vinden tussen de verwachtingspatronen en de wensen van beide partijen. Hoe zorg je hiervoor?”

Lees hier het antwoord van Ruud Luiten, manager productontwikkeling Luiten Vleeswaren:

Young R&D: Hoe zorg je voor de juiste balans tussen tevreden klanten en operators?

Dit soort vragen en meer komen aan bod tijdens de Food Process Update. Meld u direct aan!