Food Law Event alle basics in wetgeving op een rij

Food Law Event alle basics in wetgeving op een rij

Van een goed idee naar een product op het schap: aan welke 'basics' moet een producent voldoen wanneer deze een nieuw product op de markt wil zetten?

Heeft u zelf vragen over etikettering of claims? Als deelnemer kunt u tot 13 juni vooraf vragen insturen waarna deze anoniem in de sessie worden beantwoord.

In twee sessies worden de basis regels voor levensmiddelenproducenten van nationale en Europese wetgeving door Précon uitgelegd. In de eerste sessie komen de regels voor een nieuw product of nieuw levensmiddelenbedrijf aan bod. In de tweede verdiepende sessie wordt door Ellis van Diermen, consultant bij Précon en Marieke Lugt, consultant bij Lugt Food Law verder ingegaan op wetgeving over etikettering en claims.

Wat mag wel op het etiket en wat mag niet op het etiket? Welke vragen en discussies komen we tegen in de praktijk? Aan de hand van stellingen en voorbeelden worden veel voorkomende twijfelgevallen besproken.

De sessie Food Law Basics is maar één sessie onderwerp uit het rijke programma van het Food Law Event op 20 juni in het Miele Experience Center.

Bekijk hier het programma en meld je snel aan.

Lees meer over

Willem Paul de Mooij

Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT

Willem Paul de Mooij is hoofdredacteur van VMT. Binnen VMT schrijft hij vooral over het thema Voedselveiligheid & Kwaliteit.

EU wil af van aroma's voor vlees, worst, kaas en barbecuesauzen: om deze stoffen gaat het

EU wil af van aroma's voor vlees, worst, kaas en barbecuesauzen: om...

De Europese Unie verbiedt een aantal rookaroma's die producten als rookworst en barbecuesaus een rooksmaak geven. De smaakstoffen zijn ongezond,...

Harmonisatie wetgeving Europese lidstaten: mogelijkheid of utopie? 

Harmonisatie wetgeving Europese lidstaten: mogelijkheid of utopie?

Veel kwaliteitsmanagers uit de voedingsindustrie geven aan dat nationale wetgeving in Europese lidstaten erg verschillend kan zijn. Dit leidt tot...

Beeld: NZO

NZO reageert op discussie plantaardige benamingen: 'Creativiteit gaat...

Er is de laatste tijd veel ophef over benamingen voor plantaardige alternatieven voor zuivel. Verschillende producten kwamen in het nieuws vanwege...

Of je worst lust? Meatable laat voor het eerst kweekvlees proeven in EU

Of je worst lust? Meatable laat voor het eerst kweekvlees proeven in...

Het Nederlandse bedrijf Meatable laat woensdag voor het eerst in de Europese Unie mensen een worst van in het laboratorium gekweekt vlees proeven. De...

Europese harmonisatie probiotica-claim mogelijk? Dit is de laatste stand van zaken

Europese harmonisatie probiotica-claim mogelijk? Dit is de laatste...

De International Probiotics Association Europe (IPA Europe) roept op tot geharmoniseerd gebruik van de claim 'probiotica' in de Europese Unie. Over...

Nieuw allergenen beleid: dit houdt het in voor de industrie 

Nieuw allergenen beleid: dit houdt het in voor de industrie

Per 1 januari 2024 is er een nieuw Nederlands allergenenbeleid, vastgesteld door het ministerie van VWS. Daarnaast hebben de FNLI, het CBL en de NVWA...

Lisette Brouwers -  Product Manager Food bij Fairtrade Original

Visie R&D'er: 'Voldoen aan wetgeving stopt niet als je product in de...

VISIE OP WETGEVING - Bij het ontwikkelen van een nieuw product is wetgeving zeer belangrijk. Voldoet het product niet aan de wetgeving, zal je...

Beeld: Shutterstock

Consumentenbond over Nutri-Score: 'Producenten moeten het logo niet...

De Nutri-Score is inmiddels in Nederland het goedgekeurde voedselkeuzelogo. Vanuit de voedingsindustrie klinken zowel positieve als negatieve...