nieuws

Food Law Event alle basics in wetgeving op een rij

Wetgeving & Toezicht

Van een goed idee naar een product op het schap: aan welke ‘basics’ moet een producent voldoen wanneer deze een nieuw product op de markt wil zetten?

Food Law Event alle basics in wetgeving op een rij

Heeft u zelf vragen over etikettering of claims? Als deelnemer kunt u tot 13 juni vooraf vragen insturen waarna deze anoniem in de sessie worden beantwoord.

In twee sessies worden de basis regels voor levensmiddelenproducenten van nationale en Europese wetgeving door Précon uitgelegd. In de eerste sessie komen de regels voor een nieuw product of nieuw levensmiddelenbedrijf aan bod. In de tweede verdiepende sessie wordt door Ellis van Diermen, consultant bij Précon en Marieke Lugt, consultant bij Lugt Food Law verder ingegaan op wetgeving over etikettering en claims.

Wat mag wel op het etiket en wat mag niet op het etiket? Welke vragen en discussies komen we tegen in de praktijk? Aan de hand van stellingen en voorbeelden worden veel voorkomende twijfelgevallen besproken.

De sessie Food Law Basics is maar één sessie onderwerp uit het rijke programma van het Food Law Event op 20 juni in het Miele Experience Center.

Bekijk hier het programma en meld je snel aan.

Reageer op dit artikel