Advanced Food Microbiology online courses

Advanced Food Microbiology online courses

ADVERTORIAL - Are you a food professional or working in the food industry? Would you like to strengthen your expertise and knowledge of the ecology and physiology of food-associated microbes, and their impact on quality and safety? Would you like to know more about sampling and other tools for food safety management?

The online Advanced Food Microbiology courses:  ‘Minimal Processing, Preservation and Fermentation’  and ‘Tools for Food Safety Management’ , both four-week courses and part-time, enabling you to enhance your career while combining study and work.

Interesting for who?

If you are a QA manager and want to upgrade your understanding of food microbiology, these online courses will be very suitable. If you are an auditor, product developer or food control officer, online Advanced Food Microbiology courses will bring background information directly to be applied in your daily work. Please be aware that good understanding of the basics of food microbiology is essential to make a deep dive into these online Advanced Food Microbiology courses.

Results after the course

More than ever, you will understand how microbes influence (un)wanted quality and functionality of food products, and you will be able to adjust purchase, storage and processes in food industry to improve food quality and safety.

For more details on the content of the two courses, please look at our website.

Lees meer over

Verpakkingsbeurs All4Pack Emballage stelt duurzaamheid centraal

Verpakkingsbeurs All4Pack Emballage stelt duurzaamheid centraal

De verpakkingssector staat centraal in de transitie naar circulariteit en CO2-neutraliteit. De beurs All4Pack Emballage - van 4 t/m 7 november 2024...

Aviko vervangt verouderd productspecificatiesysteem

Aviko vervangt verouderd productspecificatiesysteem

Aviko, Europa's grootste aardappelproductenproducent, heeft een Product Lifecycle Management (PLM)-oplossing van Centric Software ingevoerd om groei...

Foto: MaGie Creations

MaGie Creations upcyclet biergraan: 'Met de PowerBagel is de cirkel...

MaGie Creations zet samen met De Bakkers Combinatie en Vermaat Groep een nieuw product op de markt: de PowerBagel. Het geheime ingrediënt?...

Koninklijke Nederlandse Specerijenvereniging nieuw lid FNLI

Koninklijke Nederlandse Specerijenvereniging nieuw lid FNLI

De Koninklijke Nederlandse Specerijenvereniging (KNSV) heeft zich aangesloten bij brancheorganisatie FNLI. KNSV is de belangenorganisatie van...

Startup in suikerreductie kan sneller naar de markt door investering Ingredion

Startup in suikerreductie kan sneller naar de markt door investering...

De investeringstak van ingrediëntenleverancier Ingredion gaat samenwerken met FoodTech startup Better Juice. Volgens het bedrijf zal dit een...

Vier wortelbedrijven beboet om verboden marktafspraken

Vier wortelbedrijven beboet om verboden marktafspraken

Vier Nederlandse telers en verkopers van wortelen zijn beboet voor in totaal ruim 2,5 miljoen euro voor verboden afspraken over het onderling...

Normec Foodcare helpt AKSV bij borgen voedselveiligheid

Normec Foodcare helpt AKSV bij borgen voedselveiligheid

Normec Foodcare en branchevereniging AKSV gaan samenwerken om voedselveiligheid en kwaliteit te borgen in de gemaksvoedingsindustrie. De samenwerking...

Mettler-Toledo introduceert verbeterde datamanagementsoftware voor voedingsindustrie

Mettler-Toledo introduceert verbeterde datamanagementsoftware voor...

Mettler-Toledo introduceert vernieuwde dataverwerkingssoftware. De nieuwe software update ProdX 2.6 moet het controleren van productieprocessen...