
Hoe dam je het risico op pathogenen in diepvriesproducten in?
Twee Franse kinderen zijn overleden en tientallen mensen werden ernstig ziek na het eten van diepvriespizza’s die besmet waren met de E....
Twee Franse kinderen zijn overleden en tientallen mensen werden ernstig ziek na het eten van diepvriespizza’s die besmet waren met de E....
KENNISPARTNER - Veiligheid. Vanuit welk oogpunt bekijk je dat? De QA-manager zal onmiddellijk aan voedselveiligheid en daarmee de veiligheid van...
Voedselverspilling draagt in hoge mate bij aan de onnodige uitstoot van broeikasgassen. Een belangrijke reden om de houdbaarheid van producten te...
De laatste tijd krijgt Eurofins steeds vaker aanvragen voor analyses op basis van Whole Genome Sequencing. Deze techniek onderzoekt het DNA van...
KENNISPARTNER - De continuïteit van de procesinstallatie en de bedrijfsvoering worden op verschillende wijzen beïnvloed. Welke heb jij in beeld? En...
Vormt de perslucht in de productie-omgeving een risico of is er weinig kans op contaminatie van je product? Perslucht is vaak een ondergeschoven...
Novel foods zijn in opmars. Niet zo vreemd: ze lijken een uitkomst voor producenten die nieuwe manieren zoeken om goedkoper en efficiënter te...
KENNISPARTNER - In 2011 werden meer dan 3.000 mensen ziek na het eten van kiemgroenten die waren besmet met de EHEC-bacterie O104-H4. Ook recenter...
KENNISPARTNER - In de komende jaren wordt de regelgeving rond plastic verpakkingen verder aangescherpt. Zo moeten PET-flessen vanaf 2025 minimaal...
Een bedrijf gespecialiseerd in warme maaltijden wil het assortiment uitbreiden met kant-en-klare pastasalades. Er wordt een tiental verschillende...