
In de huidige gezondheidsbewuste samenleving zijn consumenten steeds meer geïnteresseerd in de voedingswaarde van het voedsel dat ze eten. Als gevolg...
In de huidige gezondheidsbewuste samenleving zijn consumenten steeds meer geïnteresseerd in de voedingswaarde van het voedsel dat ze eten. Als gevolg...
Klimaatverandering en productiegedreven landbouw leiden tot een verschraling in de land- en tuinbouwsector. De oplossing kan liggen bij de...
Twee Franse kinderen zijn overleden en tientallen mensen werden ernstig ziek na het eten van diepvriespizza’s die besmet waren met de E....
KENNISPARTNER - Veiligheid. Vanuit welk oogpunt bekijk je dat? De QA-manager zal onmiddellijk aan voedselveiligheid en daarmee de veiligheid van...
Voedselverspilling draagt in hoge mate bij aan de onnodige uitstoot van broeikasgassen. Een belangrijke reden om de houdbaarheid van producten te...
De laatste tijd krijgt Eurofins steeds vaker aanvragen voor analyses op basis van Whole Genome Sequencing. Deze techniek onderzoekt het DNA van...
KENNISPARTNER - De continuïteit van de procesinstallatie en de bedrijfsvoering worden op verschillende wijzen beïnvloed. Welke heb jij in beeld? En...
Vormt de perslucht in de productie-omgeving een risico of is er weinig kans op contaminatie van je product? Perslucht is vaak een ondergeschoven...
Novel foods zijn in opmars. Niet zo vreemd: ze lijken een uitkomst voor producenten die nieuwe manieren zoeken om goedkoper en efficiënter te...
KENNISPARTNER - In 2011 werden meer dan 3.000 mensen ziek na het eten van kiemgroenten die waren besmet met de EHEC-bacterie O104-H4. Ook recenter...