nieuws

Koolhydraatarm dieet is populair, maar is vermindering altijd gezond?

Ingrediënt & Product

Minder koolhydraten in voeding is hip, maar is een vermindering altijd gezond? Dit onderwerp komt aan bod tijdens het Jaarcongres van Voeding Nu.

Koolhydraatarm dieet is populair, maar is vermindering altijd gezond?

Voeding Nu is een vakblad voor diëtisten. Deze doelgroep is erg geïnteresseerd in koolhydraten. Zeker nu de aandacht voor koolhydraatarm eten toeneemt. Tijdens het Voeding Nu Jaarcongres op 26 november spreekt Ellen Blaak, hoogleraar Humane Voeding aan de Maastricht Universiteit over de kwaliteit van verschillende typen koolhydraten. Ze gaat onder andere in op:

  • Wat zijn de kenmerken van verschillende koolhydraten en wat doen ze in het lichaam?
  • Wat zijn veilige grenzen voor volwassenen, kinderen en diabeten, bijvoorbeeld als het gaat om het binnenkrijgen van voldoende vitaminen en mineralen?

Peter Weegels, onderzoeker Wageningen Universiteit en directeur European Bakery Innovation Centre and R&D zal de consequenties van het vermijden van verteerbare koolhydraten in zijn lezing uiteen zetten: hoe ziet ons dieet er dan uit?

Personalized Nutrition

Een ander onderwerp tijdens dit congres in Personalized Nutrition. De wetenschap maakt een individuele benadering van voeding steeds toegankelijker. Met zelftests kunnen consumenten aan de slag om hun gezondheid te meten om deze te verbeteren. Maar in hoeverre zijn deze tests al betrouwbaar inzetbaar en wat kan de zorgprofessional ermee? Suzan Wopereis, senior scientist, TNO geeft haar visie of de beloftes van bedrijven kunnen worden waargemaakt. Ze vertelt hoever de wetenschap is.

Professor Jogchum Plat van de Maastricht Universiteit benadert personalized nutrition vanuit het fenotype: de manier waarop een mens is gevormd. Dit vakgebied ligt voor op de genetica. Hij zal dit illustreren aan de hand van het cholesterolmetabolisme.

Bekijk de rest van het programma

Meld u direct aan

(prijs is €175 voor niet-abonnee’s van Voeding Nu)

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel