Alles over Koolhydraten en Vezels

Vezels in de spotlight: gezond, duurzaam, goede Nutri-Score

Vezels in de spotlight: gezond, duurzaam, goede Nutri-Score

Bron van vezels, een gewenste claim voor voedingsmiddelenbedrijven. Bovendien zorgen extra vezels voor extra punten in de Nutri-Score-berekening. De...

Martina Wanis, oprichter van Batasta en liefhebber van zoete aardappelen.

Batasta maakt pasta van onverkoopbare zoete aardappelen: 'We...

De Sloveense startup Batasta heeft een boerderij met zoete aardappelen. De grote en kromme exemplaren kon ze niet aan de supermarkt verkopen....

Vezels hebben een belangrijke functie in ons lichaam. Illustratie: Bakery Sweets Center

Fastfood funest voor gezonde darmflora - eet jezelf gezond met veel...

Vezels hebben een belangrijke functie in ons lichaam. Door het eten van bijvoorbeeld volkorenbrood, ontstaat een veel langzamere opbouw van suikers...

Flitsbezoek aan PLMA: zo maken productontwikkelaars lekkere producten iets gezonder (podcast)

Flitsbezoek aan PLMA: zo maken productontwikkelaars lekkere producten...

Hoe lastig is het om in 2022 nog met een interessant foodproduct op de markt te komen? Voorop blijft staan dat het lekker is, maar het moet ook...

Vezelclaims keihard aan te tonen met nieuwe analysemethode voor voedingsvezels

Vezelclaims keihard aan te tonen met nieuwe analysemethode voor...

De vernieuwde voedingsvezel-analyse, AOAC Standard Method 2017.16/ICC Standard 185, ontwikkeld door het Eurofins Expertise Centre for Complex...

De juiste voedingswaarden op het etiket: zo doe je dat

De juiste voedingswaarden op het etiket: zo doe je dat

KENNISPARTNER - Als producent ben je verplicht om bepaalde informatie over de voedingswaarde op het etiket van een product te plaatsen. Van de...

Vezelrijk stokbrood van Carrefour goed voor de darmen

Het 'welzijn' van onze darmmicrobiota is een belangrijke gezondheidstrend. Met dit in gedachten brengt Carrefour onder de naam Amibiote een nieuw...

Koolhydraatarm dieet is populair, maar is vermindering altijd gezond?

Koolhydraatarm dieet is populair, maar is vermindering altijd gezond?

Minder koolhydraten in voeding is hip, maar is een vermindering altijd gezond? Dit onderwerp komt aan bod tijdens het Jaarcongres van Voeding Nu.

Tiny van Boekel: 'Technologen moeten zich veel meer laten horen in het debat'

Tiny van Boekel: 'Technologen moeten zich veel meer laten horen in...

Hoogleraar voedseltechnologie Tiny van Boekel (67) verlaat na 37 jaar Wageningen University & Research (WUR) om te gaan genieten van zijn pensioen....

Mirjam Kortekaas nieuwe directeur Nederlands Bakkerij Centrum

Mirjam Kortekaas nieuwe directeur Nederlands Bakkerij Centrum

Mirjam Kortekaas treedt op 1 juli aan als nieuwe directeur van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). Zij volgt hiermee Flip van Straaten op die ruim...