
De nieuwe editie van Microbiologie van Voedingsmiddelen is hét naslagwerk voor professionals in de voedingsmiddelensector, kwaliteitszorg, (commerciële) laboratoria, toezichthouders en certificerende instellingen. Het boek, samengesteld door een onafhankelijke redactie van toonaangevende microbiologen uit Nederland en België, is praktisch geschreven en rijk geïllustreerd met kleurenfoto’s.
Herziene editie
Deze opvolger van de editie uit 2015 is geactualiseerd op basis van nieuwe of herziene normen, wet- en regelgeving en recente wetenschappelijke inzichten. Het boek behandelt alle facetten van microbiologisch onderzoek: van het nemen van monsters van voedingsmiddelen, diervoeders, water en uit de productieomgeving tot en met het eindresultaat van het onderzoek. Nieuwe hoofdstukken behandelen actuele onderwerpen zoals plantaardige zuivel- en vleesvervangers, challengetesten (inclusief Listeria monocytogenes) en alternatieve methoden, waaronder MALDI-TOF MS, moleculairbiologische methoden en procesautomatisering op het lab. De inhoud is geschreven in duidelijke taal met veel praktijkvoorbeelden.
Meer weten?

- Als je interesse in het boek Microbiologie van Voedingsmiddelen kun je dat via deze voorinschrijving kenbaar maken.
- Tijdens de VMT Praktijkdag Microbiologie op 10 oktober in Zeist wordt het boek officieel gelanceerd. Als je bij dit symposium wilt zijn kun je hier het programma bekijken en je aanmelden.
- Wilt u het boek opnemen in een lesprogramma? Bij collectieve bestellingen gelden aantrekkelijke kortingen. Neem contact op met Noëlle Lageweg noellelageweg@vmnmedia.nl - via VMN media voor de mogelijkheden.