Nestlé scherpt kwaliteitscontroles bronwater aan na waarschuwing...
Nestlé heeft de kwaliteitscontroles voor mineraalwater aangescherpt na waarschuwingen van de Franse toezichthouder voor voedselveiligheid (ANSES). De...
Nestlé heeft de kwaliteitscontroles voor mineraalwater aangescherpt na waarschuwingen van de Franse toezichthouder voor voedselveiligheid (ANSES). De...
In Duitsland geldt vanaf 1 januari 2024 statiegeld op plastic flessen waar melk- of melkproducten in hebben gezeten. Het Bundesinstitut für...
Volgens European Food Safety Authority (EFSA) en European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) zijn kant-en-klare visproducten uit...
De klimaatverandering, de productie van alternatieve eiwitbronnen en het circulair maken van de voedselproductie: allemaal brengen ze een aantal...
Biofilms zijn een berucht probleem in de voedingsindustrie: ze zijn moeilijk op te sporen en nog moeilijker te reinigen. Om een uitweg te vinden...
De module 'Beheersing van omgevingspathogenen in de voedingsindustrie', opgesteld door Fevia en haar sectoren, is een toevoeging voor alle...
De bacterie Bacillus cereus kent meerdere uitdagingen voor zowel de industrie als het laboratorium. Maar waarom is dit pathogeen zo lastig te...
Precisiefermentatie staat flink in de belangstelling. Wat is het precies? Hoe ver is de ontwikkeling van deze technologie en wat is nodig om...
UPDATE MEI 2023 - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geeft in dit artikel inzichten in opvattingen en afwegingen rondom monitoring,...
Het meerjarig onderzoeksproject moet meer inzicht geven in microbiële verontreinigingen in plantaardige voedselproducten. Het is een samenwerking met...