
07-02 | Cursus levensmiddelenmicrobiologie en -hygiëne
De vijfdaagse cursus levensmiddelenmicrobiologie en -hygiëne op hbo-niveau is bestemd voor diegenen die verantwoordelijk zijn voor of betrokken zijn...
De vijfdaagse cursus levensmiddelenmicrobiologie en -hygiëne op hbo-niveau is bestemd voor diegenen die verantwoordelijk zijn voor of betrokken zijn...
Uit alle gesprekken met voedselveiligheidsexperts en de events en de webinars die VMT dit jaar organiseerde, kwam het thema Food Safety Culture...
Een kwaliteitsmanager is verantwoordelijk voor het garanderen en optimaliseren van de veiligheid en kwaliteit van een product, dienst of tak van een...
De laatste tijd krijgt Eurofins steeds vaker aanvragen voor analyses op basis van Whole Genome Sequencing. Deze techniek onderzoekt het DNA van...
In 2009 interviewde VMT Frank Cleophas die net zijn eigen bedrijf smartfood R&D was gestart. Doel was om voedingsmiddelenbedrijven met...
Veel QA-ers hebben sterk de behoefte aan echte pro-tips en gedegen handvatten bij de beheersing van Listeria monocytogenes in de productie. Deze VMT...
Oppervlakteversterkte Raman-verstrooiing, of SERS, is een detectietechniek die de diagnostische signalen van biomoleculen op metalen oppervlakken met...
Onderzoek van de Franse autoriteit voor voedselveiligheid ANSES laat zien dat het eten van vleeswaren kan leiden tot darmkanker. Er komt in Frankrijk...
Recentelijk is de internationale norm voor het gebruik van Whole Genome Sequencing (WGS) gepubliceerd. Het gaat om het gebruik van WGS om erfelijk...
Hygiënisch ontwerpen is gericht op het voorkomen van microbiële nabesmetting, maar kan ook worden toegepast met het oog op kruisbesmetting met...