Cargill opent Europese eiwitinnovatiehub in Frankrijk

Cargill opent Europese eiwitinnovatiehub in Frankrijk

Cargill investeert €50 miljoen in een innovatiehub waar ze samen met klanten eiwitrijke maaltijden wil ontwikkelen. De hub is een uitbreiding van de fabriek die kipspecialiteiten produceert.

De nieuwe faciliteit is onderdeel van de Franse fabriek in Saint-Cyr en Val vlakbij Orleans. In de innovatiehub komt een ruimte voor klantenexperience, een testkeuken en een pilotplant om nieuwe producten en concepten te testen.

De nieuwe faciliteit is onderdeel van de Franse fabriek in Saint-Cyr en Val vlakbij Orleans. In de innovatiehub komt een ruimte voor klantenexperience, een testkeuken en een pilotplant om nieuwe producten en concepten te testen.

Deze uitbreiding is belangrijk voor de Franse fabriek. Daar produceert de multinational al 30 jaar kipspecialiteiten voor de Franse en Europese foodservice. Zo produceerden ze in 2022 gemiddeld 6 miljoen kipnuggets per dag. Hiervoor gebruikt het alleen lokale kip voor de Franse nuggets.

Innovatiehub

Volgens Karel Zimmermann, Managing Director of Cargill Protein Europe is de eiwitinnovatiehub de perfecte plek voor inspiratie, cocreatie en innovatie. “Onze klanten kunnen op 1 plek terecht voor consumenten- en marketinginsights, sensorische testen en productconcepten. Het is onze eerste eiwithub in Europa en onderdeel van een doorlopende investering in eiwitten, een onmisbaar onderdeel van de voedselketen.”

Volgens Karel Zimmermann, Managing Director of Cargill Protein Europe is de eiwitinnovatiehub de perfecte plek voor inspiratie, co-creatie en innovatie. “Onze klanten kunnen op 1 plek terecht voor consumenten- en marketing-insights, sensorische testen en productconcepten. Het is onze eerste eiwithub in Europa en onderdeel van een doorlopende investering in eiwitten, een onmisbaar onderdeel van de voedselketen.”

Kleine batches

Klanten kunnen voorbeeldproducten creëren of recreëren die ontwikkeld zijn door chefs. Het Cargill team kan snel prototypes maken in kleine batches op de pilotplant. Dit zorgt voor efficiëntie en een snellere weg naar de markt. De eindproducten worden gepresenteerd in een klantenexperience center met een restaurant met mogelijkheden voor kookdemonstraties, workshops en trainingen.

Cargill meldt ook dat ze op energie hebben gelet bij de bouw met een energiezuinige vriezer en warmtepompen die heet water produceren voor de schoonmaak.

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Brand in Kikkomanfabriek onder controle

Brand in Kikkomanfabriek onder controle

Het afgelopen weekend woedde er in de fabriek van sojasausproducent Kikkoman in het Groningse Sappemeer een brand. De brandweer had het onder...

Zo wil Lidl België de verkoop van plantaardige eiwitproducten verdubbelen 

Zo wil Lidl België de verkoop van plantaardige eiwitproducten...

Supermarktketen Lidl België geeft aan de verkoop van plantaardige eiwitproducten te willen verdubbelen tegen 2030. Uit eigen onderzoek blijkt dat...

Bedrijfsovernames in voeding 2024: Arla Food Ingredients neemt wei-afdeling Volac over

Bedrijfsovernames in voeding 2024: Arla Food Ingredients neemt...

Binnen de voedingsindustrie vinden regelmatig bedrijfsovernames plaats. In dit artikel enkele opvallende bedrijfsovernames van dit jaar op een rij....

130 banen op de tocht bij Milcobel door moeilijk zuiveljaar

130 banen op de tocht bij Milcobel door moeilijk zuiveljaar

Zuivelcoöperatie Milcobel gaat reorganiseren. Ze willen het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst. Dat betekent onder andere...

Doorstart Ladessa onder Belgische vleugels van The Spreadmaker

Doorstart Ladessa onder Belgische vleugels van The Spreadmaker

Ladessa, Nederlands producent van filet américain en diverse spreads, gaat na een faillissement een doorstart maken. Deze nieuwe kans komt er dankzij...

Nederland wederom grootste bierexporteur binnen Europa

Nederland wederom grootste bierexporteur binnen Europa

Nederland was verledenjaar wederom de grootste bierexporteur van de Europese Unie. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over de...

Pieter Pot over doorstart: 'We verwachten dit jaar géén verlies te draaien'

Pieter Pot over doorstart: 'We verwachten dit jaar géén verlies te...

De verpakkingsloze supermarkt Pieter Pot denkt dit jaar voor het eerst geen verlies te draaien, dat vertelt oprichter Jouri Schoemaker. Pieter Pot...

Belgische visserijsector: 'Inktvis verdringt tong en schol in het net'

Belgische visserijsector: 'Inktvis verdringt tong en schol in het net'

Belgische en Nederlandse zeevissers vingen tot dusver vooral tong en schol. In België is daar nu verandering in gekomen. Inmiddels domineert de...