Cargill opent Europese eiwitinnovatiehub in Frankrijk

Cargill opent Europese eiwitinnovatiehub in Frankrijk

Cargill investeert €50 miljoen in een innovatiehub waar ze samen met klanten eiwitrijke maaltijden wil ontwikkelen. De hub is een uitbreiding van de fabriek die kipspecialiteiten produceert.

De nieuwe faciliteit is onderdeel van de Franse fabriek in Saint-Cyr en Val vlakbij Orleans. In de innovatiehub komt een ruimte voor klantenexperience, een testkeuken en een pilotplant om nieuwe producten en concepten te testen.

De nieuwe faciliteit is onderdeel van de Franse fabriek in Saint-Cyr en Val vlakbij Orleans. In de innovatiehub komt een ruimte voor klantenexperience, een testkeuken en een pilotplant om nieuwe producten en concepten te testen.

Deze uitbreiding is belangrijk voor de Franse fabriek. Daar produceert de multinational al 30 jaar kipspecialiteiten voor de Franse en Europese foodservice. Zo produceerden ze in 2022 gemiddeld 6 miljoen kipnuggets per dag. Hiervoor gebruikt het alleen lokale kip voor de Franse nuggets.

Innovatiehub

Volgens Karel Zimmermann, Managing Director of Cargill Protein Europe is de eiwitinnovatiehub de perfecte plek voor inspiratie, cocreatie en innovatie. “Onze klanten kunnen op 1 plek terecht voor consumenten- en marketinginsights, sensorische testen en productconcepten. Het is onze eerste eiwithub in Europa en onderdeel van een doorlopende investering in eiwitten, een onmisbaar onderdeel van de voedselketen.”

Volgens Karel Zimmermann, Managing Director of Cargill Protein Europe is de eiwitinnovatiehub de perfecte plek voor inspiratie, co-creatie en innovatie. “Onze klanten kunnen op 1 plek terecht voor consumenten- en marketing-insights, sensorische testen en productconcepten. Het is onze eerste eiwithub in Europa en onderdeel van een doorlopende investering in eiwitten, een onmisbaar onderdeel van de voedselketen.”

Kleine batches

Klanten kunnen voorbeeldproducten creëren of recreëren die ontwikkeld zijn door chefs. Het Cargill team kan snel prototypes maken in kleine batches op de pilotplant. Dit zorgt voor efficiëntie en een snellere weg naar de markt. De eindproducten worden gepresenteerd in een klantenexperience center met een restaurant met mogelijkheden voor kookdemonstraties, workshops en trainingen.

Cargill meldt ook dat ze op energie hebben gelet bij de bouw met een energiezuinige vriezer en warmtepompen die heet water produceren voor de schoonmaak.

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Succesvolle conceptontwikkeling? 'Leuke, hippe, nieuwe producten belanden vaak in de 2-eurobak in de supermarkt'

Succesvolle conceptontwikkeling? 'Leuke, hippe, nieuwe producten...

Welke productontwikkelaar wil dat nu niet? Een nieuw concept ontwikkelen wat aanslaat bij consument en retail. De consument wil gemak en een lage...

Wijn van tafeldruiven? Rotterdam Urban Winery lanceert circulaire wijn

Wijn van tafeldruiven? Rotterdam Urban Winery lanceert circulaire wijn

Overrijpe druiven belanden vaak in de vergister. "Dat is perfect voor ons", aldus Wouter Bijl, eigenaar van de Rotterdam Urban Winery. De startup...

Productinnovaties juni en juli: Go Vega!, Macadamia olie en Wilhelmina's frisse producten

Productinnovaties juni en juli: Go Vega!, Macadamia olie en...

Elke maand plaatst VMT de productinnovaties op een rij. Dit zijn de innovaties van juni en juli: Het nieuwe assortiment Go Vega!, macadamia olie,...

Foto: Shutterstock

Veiliger voedsel dankzij innovatieve detectiechip

Onderzoekers hebben een microchip ontwikkeld die snel en effectief door voedsel overgedragen ziekteverwekkers detecteert. Deze innovatie belooft de...

Bedrijfsovernames in voeding 2024: dsm-firmenich verkoopt visolie-activiteiten

Bedrijfsovernames in voeding 2024: dsm-firmenich verkoopt...

Binnen de voedingsindustrie vinden regelmatig bedrijfsovernames plaats. In dit artikel enkele opvallende bedrijfsovernames van dit jaar op een rij....

Startup wil met supplementen allergieën voorkomen: 'Meer plantaardig kan alleen met minder voedselallergieën'  

Startup wil met supplementen allergieën voorkomen: 'Meer plantaardig...

STARTUP BELICHT - Ongeveer 3% van de wereldbevolking heeft volgens TNO een voedselallergie. Startup Vini Mini wil deze voedselallergieën op jonge...

Foto: Unilever

Unilever schrapt circa derde van alle kantoorbanen in Europa, impact...

Unilever wil voor eind volgend jaar ongeveer een derde van alle kantoorfuncties in Europa schrappen. Dat gaat om zo'n 3000 tot 3200 banen. Dat...

Zo denken Amerikanen over ultrabewerkte voeding: 5 inzichten

Zo denken Amerikanen over ultrabewerkte voeding: 5 inzichten

Ook in de Verenigde Staten is ultraprocessed een populair onderwerp. Innova Market Insights deed consumentenonderzoek en kwam tot 5 inzichten. Bij de...