VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Cargill

  • Foto: PixabayVoor abonnees
    Voor abonnees
    Recall9 apr. 25

    Voor abonnees Cargill roept vloeibare eiproducten terug vanwege schoonmaakmiddel

    Leverancier Cargill van verwerkte eiproducten voor de foodservice-industrie, roept een reeks vloeibare eiproducten terug vanwege het gebruik van een niet-goedgekeurde reinigingsstof. Volgens de Amerikaanse voedselveiligheidsautoriteit FSIS is er geen direct gezondheidsrisico, maar wordt de terugroepactie uit voorzorg uitgevoerd.

  • Wendy Luong maakte muffins met mycelium. fotocredits: Vita Devies
    België21 mrt. 25

    Een gezonde, eiwitrijke muffin met mycoproteïne als vetvervanger? 'We wilden experimenteren voorbij vleesvervangers'

    Mycelium - de wortels van de paddenstoel - wordt gezien als eiwitrijke grondstof en daarmee vooral als basis voor vleesvervangers. Zo zet startup ENOUGH ze ook in de markt. In het Low Food Lab - een samenwerking met Flevo Campus - keken technologen, chefs en kunstenaars naar alternatieve toepassingen voor de grondstof. Vooral de rol als vetvervanger valt op.

  • Een akker met soja (foto Shutterstock)
    Cargill3 dec. 24

    Memo Cargill: duizenden banen weg

    Multinational Cargill wil duizenden banen schrappen om kosten te verlagen en de winstgevendheid te verbeteren. Dat meldt Cargill in een interne memo die is ingezien door persbureau Bloomberg.

  • Cargill zet vol in op fermentatieVoor abonnees
    Voor abonnees
    Fermentatie19 apr. 24

    Voor abonnees Cargill's antwoord op vraag naar minder ultraprocessed is fermentatie: 'Het gaat om een nieuwe vorm van processing'

    Niels Boetje, leider van Cargill Nederland vertelt aan VMT dat de multinational inzet op fermentatie als antwoord op de consumentenvraag naar natuurlijke ingrediënten. "We moeten fermentatie positioneren als een nieuwe manier om voedsel te produceren, niet als iets wat ultraprocessed food oplevert."

  • Een ‘Factory of the Future’ is een ‘Factory With a Future’.
    Digitalisering26 feb. 24

    Factory of the Future winnaar Alpro: 'Mensen maken het verschil'

    Alpro won dit jaar voor het eerst de Factory of the Future. Cargill en Danone verlengden hun titel voor drie jaar. Bij Alpro komen de food heroes op de eerste plaats. Cargill legt het accent op de betrokkenheid en verantwoordelijk van de medewerkers en Danone op digitalisering.

  • Kip en gevogelte3 okt. 23

    Cargill opent Europese eiwitinnovatiehub in Frankrijk

    Cargill investeert €50 miljoen in een innovatiehub waar ze samen met klanten eiwitrijke maaltijden wil ontwikkelen. De hub is een uitbreiding van de fabriek die kipspecialiteiten produceert.

  • Ingredient22 mrt. 23

    Vetemulsie moet smaak vleesvervangers verbeteren, Cargill en Cubiq Foods schalen technologie op

    Cargill werkt samen met de Spaanse startup Cubiq Foods om hun plantaardige vetemulsie naar de markt te brengen. De multinational ziet het vet als een waardevolle toevoeging aan het palet plantaardige ingrediënten. Dit is niet de enige startup in plantaardig waar de multinational op deze manier mee samenwerkt.

  • Stevia. Foto: Cargill
    Suiker en Zoetstoffen27 dec. 22

    Ontwikkelingen in stevia: niet alleen meer reb A en niet alleen meer extractie

    De natuurlijke zoetstof stevia is al jarenlang een populaire vervanger voor suiker. Aanvankelijk werd Reb A gebruikt, de meest zoete component in het steviablad. Inmiddels zijn ook allerlei andere combinaties mogelijk, waarbij vooral Reb M steeds populairder wordt. De productie van Reb M kan via drie methodes: extractie uit steviabladeren, fermentatie en bioconversie.

  • “Bakkers zijn, net als industriële bedrijven, altijd bezig met onder andere innovaties en trends en betere productieprocessen”, zegt Peter Remmelzwaal.
    Chocolade19 aug. 22

    Grens tussen gourmet- en industriële producten vervaagt

    Patissier Peter Remmelzwaal ziet gourmet en industriële producten steeds dichter naar elkaar toe groeien. Daarom is het juist belangrijk om als bakker/chocolatier onderscheidend te zijn en blijven. Sinds 2021 werkt hij vanuit het House of Chocolate in België als gourmet technical advisor onder ander voor Veliche chocolade. Zijn atelier in Katwijk heeft hij ook nog.

  • ‘De experts begrijpen dat de juiste balans van ingrediënten de sleutel is voor elke toepassing en elk gewenst smaakprofiel’, legt Demeyere uit.
    Ingrediënt & Product17 jun. 22

    Cargill laat 40 ingenieurs werken aan chocola van de toekomst in House of Chocolate

    'Innovatie door productontwikkeling vraagt het samenbrengen van mensen met verschillende kennis en expertise. Ze moeten elkaar uitdagen en inspireren. Dat kan moeilijk via een online communicatieplatformen als Teams of Zoom', zegt Inge Demeyere, CEO Cargill Chocolate Europe, ter gelegenheid van de opening van het House of Chocolate in Moeskroen in België, een investering van 20 miljoen euro.

Meer artikelen

  1. Managing Director Cargill Protein: 'In 2050 hebben we nog steeds kip op het bord'
  2. Cargill wil door overname Leman meer controle krijgen over proces 'van boon tot decoratie'
  3. Stakers bij fabrieken Cargill gaan weer aan het werk
  1. Staking bij Nederlandse fabrieken Cargill
  2. Cargill bouwt biodieselfabriek voor afgewerkte oliën en vetten
  3. Cargill bouwt 'House of Chocolate' om innovatie te vergemakkelijken
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen