VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Database levensmiddelenwet- en regelgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Boek Microbiologie
  • Food Safety Event

Alles over Hybride

  • Fotocredit: Annabel Schipper
    Eiwittransitie14:56

    Hoe zit het met polarisatie in het voedingsdebat? Vijf inzichten uit recent onderzoek

    Hoe kan je in onrustige tijden effectief over de eiwittransitie communiceren? Dat was het onderwerp op een expertbijeenkomst georganiseerd door de Vegetariërsbond en het V-Label. Retailers, producenten en sprekers van het Voedingscentrum, Jongeren op Gezond Gewicht, Tilburg University en de Vegetariërsbond wisselden ervaringen en inzichten uit.

  • Hybride6 nov. 25

    De muisstille maar razendsnelle opmars van hybride vlees

    Hamburgers, worsten, vleeswaren, melk. Hybride vlees en zuivel is bezig aan een stille opmars. Twee derde van de hamburgers en worsten bij Jumbo is bijvoorbeeld al hybride. Maar, zo luidt het advies, schreeuw het niet van de daken, want dan laten consumenten het misschien juist links liggen. "Termen als vegan schrikken mensen af."

  • Fermentatie3 nov. 25

    Romig mondgevoel in hybride zuivel? Dat kan met vet-ingrediënten van Nourish Ingredients

    Het Australische Nourish Ingredients opent een Europees innovatiecentrum voor vet-ingrediënten geproduceerd via precisiefermentatie. Ondanks de trage Europese wetgeving voor dit soort ingrediënten, strijkt het bedrijf in Leiden neer: 'Hier zitten onze klanten', vertelt CTO en mede-oprichter Anna El Tahchy aan VMT.

  • Horeca29 sep. 25

    7 noviteiten op Gastvrij Rotterdam: Populariteit Aziatische keuken tot hybride zalm

    Producenten presenteerden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam verschillende innovaties. VMT nam een kijkje. Dit zijn de 7 opvallende noviteiten binnen de trends: lokaal, plantaardig, voedselverspilling tegengaan en Aziatisch.

  • Beeld: Shutterstock
    Economie29 aug. 25

    Overcapaciteit in zuivel- en vleessector dreigt door krimpende veestapel, verwacht ABN Amro

    ABN Amro waarschuwt voor overcapaciteit in de vlees- en zuivelindustrie als gevolg van een krimpende veestapel. Sanering binnen de keten is noodzakelijk om rendabel te blijven, stelt ABN Amro in een nieuw rapport.

  • Alternatieve eiwitten18 aug. 25

    Mariene eiwitten in opkomst, maar hoe breng je ze naar de markt?

    De zee levert al eeuwen voedsel, maar krijgt in de eiwittransitie een nieuwe betekenis. Van mosselburgers tot pasta met zeewier: mariene eiwitten worden steeds vaker ingezet als duurzaam en onderscheidend alternatief. Toch blijkt markttoegang voor deze producten allesbehalve vanzelfsprekend. Rem van den Bosch van Seaburger vertelt hoe hij inspeelt op de eiwittransitie met hybride concepten en waar de praktijk schuurt.

  • Hybride snacks van SNXVoor abonnees
    Voor abonnees
    Hybride7 aug. 25

    Voor abonnees Hoe maak je hybride producten die wel werken? Zo pakken deze 3 bedrijven het aan

    Hybride producten zoals vlees, snacks en zuivel vinden steeds meer hun weg naar het schap, maar niet per se naar het bord. Drie bedrijven - Van Loon Group, SNX en Farm Dairy - vertellen hoe zij het doen: met technologie, smaak en een doordachte receptuur.

  • Plantaardige eiwitten24 jul. 25

    Lekker, gezond en vooral betaalbaar: dat is de strategie van ME-AT voor groei in vleesvervangers

    Succesvol vleesvervangers produceren voor private label, hoe doe je dat? NPD Director Thea Smit leidt VMT rond in de productielocatie van ME-AT, een van de fabrieken van VION waar plantaardige vleesvervangers worden geproduceerd. Er is nog flink ruimte voor groei: "Wij willen retailers, foodservice en industriële klanten producten leveren die zij goed kunnen verkopen."

  • Zuivel14 jul. 25

    Productontwikkeling bij Bieze Food Group: van suikerreductie tot 'plantificering'

    Productontwikkelaar Mark de Haas werkt met een team van ontwikkelaars bij Bieze Food Group in Nijkerk hard aan een plantaardig verrijkt zuivelproduct. Als alles conform planning verloopt dan komt deze 'plantaardig verrijkte Griekse stijl' na de zomer op de Nederlandse markt. De Haas en hoofd innovatie Diederick Eikelboom vertellen in dit artikel hoe zij inspelen op markttrends en de benodigde productontwikkeling.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Alternatief voor zuivel10 jun. 25

    Voor abonnees Waarom retailers in de rij staan voor hybride zuivel

    Supermarkten staan in de rij voor hybride zuivelproducten. Die moeten consumenten die de overstap naar vegan alternatieven te groot vinden, alsnog over de streep trekken naar een plantaardiger dieet. De smaak van hybride producten lijkt meer op die van zuivel, de producten zijn soms ook goedkoper te produceren en toch duurzamer. 'Mensen willen niet altijd binnen een dag veganist of vegetariër worden, maar wel hun steentje bijdragen aan het milieu.'

Meer artikelen

  1. Voor abonnees10 tips: hoe een hybride bietenburger je leert om een product te ontwikkelen zonder 'gedoe' in je fabriek
  2. Kweekvleesmaker Meatable op IFFA: 'wij zijn geen concurrent van vleessector maar leverancier'
  3. Aldi test gemengd gehakt, 40 procent plantaardig
  4. Ceo Van Loon Group: 'Geen toekomst vleesvervangers, wel voor hybride'
  1. Yoghurt met waterlinzen? Consortium onderzoekt de mogelijkheden
  2. HAS studenten ontwikkelen voedsel van de toekomst: van peulvruchtenwafels tot chocolademelk met kruidenthee
  3. FiE 2024: 'Introductie hybride gehakt van Lidl zorgt voor meer interesse van foodproducenten'
  4. Voor abonneesHybride gehaktmix van Lidl een blijvertje? Experts vinden het spannend
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Database levensmiddelenwet- en regelgeving
  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen