Hoe duurzaam is een vegetarische quiche? PS in foodservice berekent...
Hoe meet je de duurzaamheidsimpact van een ingrediënt? Gerard Sterkenburg van PS in Foodservice werkte samen met HowGood die openbare informatie...
Hoe meet je de duurzaamheidsimpact van een ingrediënt? Gerard Sterkenburg van PS in Foodservice werkte samen met HowGood die openbare informatie...
De rol van wereldwijde voedselsystemen bij klimaatverandering was een belangrijk onderwerp op de klimaatconferentie COP28 eind 2023. Welke...
Wat betekent regeneratieve landbouw voor voedselproducenten? VMT verkent bestaande activiteiten en de toekomst van deze vorm van landbouw in gesprek...
Volgens Wageningen University & Research (WUR) heeft de manier waarop voedsel wordt geproduceerd invloed op het klimaat en de biodiversiteit. Om...
Aanscherpen van de huidige voedingsadviezen zoals de Schijf van Vijf is essentieel om natuurverlies tegen te gaan. Dit blijkt uit onderzoek in...
Een groep van 185 investeerders, waaronder Achmea, Triodos en PME Pensioenfonds, eist dat bedrijven een "radicalere aanpak" volgen voor het...
Hergebruik is de norm. We gebruiken minder of geen nieuwe grondstoffen. Dit zijn twee zaken die het kabinet wil bereiken met het onlangs...
Volgens de klanten uit het GfK consumentenpanel is supermarktketen PLUS het meest duurzaam. 'Wat PLUS onderscheidt is dat we regelmatig de duurzame...
De Future Food Tech summit in San Francisco nam de wereldwijde voedselcrisis onder de loep. De centrale vraag was: welke technologieën en welke...
STARTUP BELICHT- Scale-up Van de Koe maakt 'on'kruidenboter: 'natuurinclusieve kruidenboter'. Hiervoor gebruikt het bedrijf zuivel van Nederlandse...