
Van fermentatie tot conceptontwikkeling: het Food Future Event haakt...
Productontwikkelaars van onder andere Lamb Weston, FrieslandCampina en Beyond Meat en experts van de HAS Green Academy en NIZO zijn slechts enkele...

Conceptontwikkelaar Eveline van Dam: 'Er liggen kansen om de...
Eveline van Dam is conceptontwikkelaar en trendwatcher voor de foodindustrie. Die twee activiteiten gaan hand in hand. In deze podcast vertelt ze...

Vezels in de spotlight: gezond, duurzaam, goede Nutri-Score
Bron van vezels, een gewenste claim voor voedingsmiddelenbedrijven. Bovendien zorgen extra vezels voor extra punten in de Nutri-Score-berekening. De...

Waarom foodproducenten biotech zo keihard nodig hebben (podcast)
De foodsector zet zichzelf 1-0 achter als Europa vast blijft houden aan de zware regelgeving rondom biotech gewassen. Met veelbelovende technieken...

Ultrabewerkte voeding: waarom horen we daar steeds meer over?
De meesten van ons zal het niet zijn ontgaan; het onderwerp ultrabewerkte voedingsmiddelen en de NOVA classificering komt steeds meer langs in...

Voedselproducenten in transitie: op deze 6 borden tegelijk schaken
Ons voedselsysteem loopt zowel economisch, sociaal als ecologisch vast. Met een groeiende wereldbevolking en gelijkblijvende consumptiepatronen zal...

Startups in kweekvlees moeten na wetgevingssucces nog andere drempels...
Met de FDA-goedkeuring voor Upside Foods heeft de (Amerikaanse) kweekvleessector een belangrijke stap gezet. Wat zijn de volgende te slechten...

On Topic: Productontwikkeling met plantaardige eiwitten
Plantaardig is geen trend meer. In elke categorie van vlees en vis tot roomkaas en emulgatoren. Elk bedrijf van zuivelgiganten tot startups, iedereen...

10 belangrijke wettelijke aandachtspunten voor startups in de...
Als nieuwe startup in de voedingsindustrie komt er veel op je af. Hoe ga je als startup om met voedselveiligheid en houdbaarheid? Welke wetgeving is...

Beter goed gejat dan slecht verzonnen? Deze 10 trends helpen je R&D...
2022 was wederom een bewogen jaar, met name door de oorlog tussen Oekraïne en Rusland en de daaruit voortvloeiende prijsstijgingen en schaarstes. Dit...

Inspiratieloos? 3 hapklare trends op een rij
Verschillende gebeurtenissen zorgen voor snel veranderende consumentenbehoeften. FrieslandCampina Professional geeft in haar trendrapport voor komend...

Producenten spelen in op personeelstekort: gemak en kwaliteit voorop
Als gevolg van de coronapandemie hebben veel horeca ondernemers te kampen met personeelstekorten. Voedingsproducenten proberen hierop in te spelen...

Trending 2023 | Bilfinger Tebodin: 'Ondanks hordes vooruit met...
Steeds meer voedingsmiddelenproducenten zijn na de studiefase klaar voor de implementatie van duurzame maatregelen. Echter kunnen ze een aantal...

Trends in dranken: van botanicals tot eetbare cocktails
Op de Horecava was de drankenhal drukbezocht. Producenten proberen onder andere in te spelen op het heersende personeelstekort in de horeca. VMT liep...

Zo spelen startups in op trends: 10 innovaties op de Horecava
Op de Horecava presenteerden vele startups hun innovatieve ideeën op het daarvoor ingerichte startupplein. De startups lieten verschillende dingen...
- Startups in kweekvlees moeten na wetgevingssucces nog andere drempels overwinnen
- On Topic: Productontwikkeling met plantaardige eiwitten
- 10 belangrijke wettelijke aandachtspunten voor startups in de foodsector
- Beter goed gejat dan slecht verzonnen? Deze 10 trends helpen je R&D verder
- Inspiratieloos? 3 hapklare trends op een rij
- Producenten spelen in op personeelstekort: gemak en kwaliteit voorop
- Trending 2023 | Bilfinger Tebodin: 'Ondanks hordes vooruit met verduurzaming'
- Trends in dranken: van botanicals tot eetbare cocktails
- Zo spelen startups in op trends: 10 innovaties op de Horecava
- Genieten, goedkoop en goed voor gezondheid: dit willen consumenten volgens Mintel van foodproducenten in 2023
- De 20 best gelezen verhalen op VMT in 2022
- Trends in 2023 in de ogen van jonge QA'ers en R&D'ers
- Trending 2023 | Chiel Spruit, Siemens over digitalisering: 'Minder praten, meer actie'
- Trending 2023 | IFS: 'Businesscase voor duurzaam ondernemen is duidelijk'
- Trending 2023 | KTBA: 'Zorg dat je een aantrekkelijke werkgever bent en investeer daarin'
- Trending 2023 | Eurofins: 'Voedselfraude kan overal in de keten plaatsvinden'
- Trending 2023 | Normec Foodcare: 'We moeten het verhaal van onze voedingsmiddelen vertellen'
- Dit zijn de 5 opvallendste trends op de SIAL
- Deze 5 trends zijn volgens de Rabobank de komende jaren essentieel voor de voedingsindustrie
- Young R&D: 'Hoe geef ik aandacht aan de innovaties die er echt toe doen?'