Bert Urlings versterkt VMT-redactie voor Thema Update Voedselveiligheid

Bert Urlings versterkt VMT-redactie voor Thema Update Voedselveiligheid

Met trots laat VMT weten dat Bert Urlings vanaf januari 2025 deel zal uitmaken van de redactie van de Thema Update Voedselveiligheid. Met zijn jarenlange ervaring en diepgaande kennis van voedselveiligheid, dierenwelzijn, productintegriteit en certificering, brengt Bert een unieke expertise.

Bert zal bijdragen aan zowel actueel nieuws over voedselveiligheidsuitbraken als diepgaande analyses die verder gaan dan de oppervlakte. Zijn kracht ligt in het maken van de verbinding tussen complexe data en praktische inzichten die bedrijven in de foodsector direct kunnen toepassen. Bert wil rapporteren over wat er gebeurt, maar ook analyseren wat er geleerd kan worden daaruit en hoe we voedselveiligheid in de levensmiddelenproductie kunnen verbeteren.

Chocolade en Salmonella

Bert: “Ons eetgedrag verandert, ketens worden langer, en de risico’s worden diverser. Hoe ga je daar als sector slim mee om? Dat zijn precies de vragen die ik in mijn artikelen wil onderzoeken." Bert zal naast actuele uitbraken ook aandacht besteden aan internationale voedselveiligheidstrends en onderzoek. Denk aan het analyseren van lessen uit Listeria-uitbraken in Scandinavië of de aanpak van Salmonella in Denemarken. Wat werkt daar, en hoe kunnen onze bedrijven daar hun voordeel mee doen?

Wat kunnen de lezers verwachten?

Met Bert aan boord belooft de Thema Update Voedselveiligheid nog meer diepgang en relevantie. Lezers mogen zich verheugen op:

  • Praktische inzichten in actuele voedselveiligheidskwesties.
  • Analyses die data en wetenschap vertalen naar concrete adviezen voor de praktijk.
  • Artikelen die verder kijken dan het nieuws van de dag.

Bert zal vanaf januari twee bijdragen per nieuwsbrief verzorgen, waarmee hij de thematische update naar een nog hoger niveau tilt. Bert begint in januari voor VMT.

Wil je de nieuwsbrief gratis ontvangen? Schrijf je dan hier in. Met een abonnement op VMT kun je de artikelen lezen. Nog geen abo? Regel het hier.

Wil je meer weten over Bert’s artikelen of heb je zelf suggesties voor onderwerpen die hij zou kunnen behandelen? Laat het ons weten via redactie.vmt@vmnmedia.nl.

Lees meer over

Willem Paul de Mooij

Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT

Willem Paul de Mooij is hoofdredacteur van VMT. Binnen VMT schrijft hij vooral over het thema Voedselveiligheid & Kwaliteit.

Beeld: Mosa Meat

Mosa Meat dient novel food aanvraag in voor Europese marktgoedkeuring

Mosa Meat, producent van kweekvlees, diende de eerste novel food aanvraag in. Met de aanvraag hoopt de producent goedkeuring te krijgen voor de productie en verkoop van kweekvlees in Europa. De aanvraag is voor gecultiveerd rundervet, dat volgend de producent in combinatie met plantaardige ingrediënten gebruikt kan worden.

Lidl omarmt 'planetary health diet' van WNF en schroeft verkoopdoel volkoren op

Lidl omarmt 'planetary health diet' van WNF en schroeft verkoopdoel...

Lidl omarmt in alle 31 landen waar zij actief het 'planetary health diet'. Dat betekent dat ze verkoopdoelstellingen op volkoren, plantaardige eiwitten en groente en fruit.

Afbeelding: PixabayVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Salmonella-uitbraak door komkommers: meer dan 100 mensen ziek

Een uitbraak van Salmonella enterica Typhimurium die te herleiden is tot komkommers, is beëindigd met 113 zieken. Veel Amerikaanse bedrijven hebben hele verse komkommers teruggeroepen. Daarnaast hebben bedrijven in Noord-Amerika gesneden komkommers of voedingsmiddelen die met komkommers zijn gemaakt, zoals wraps en salades, teruggeroepen.

Protozoa onder een microscoop. (foto: Shutterstock)Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees On topic: parasieten in voeding, een onderbelicht...

Bacteriën en schimmels zijn de voornaamste oorzaak van bederf in voedingsmiddelen. Toch zijn er nog veel anderen ziekteverwekkers die mensen kunnen besmetten, zoals parasieten. In de voedingsindustrie zijn parasieten een vaak onderbelicht voedselveiligheidsrisico. Dit artikel geeft een overzicht van de voor voedsel relevante parasieten.

Afbeelding: PixabayVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees E. coli-uitbraak in romaine sla maakt 88 mensen ziek, leverancier...

De Food and Drug Administration (FDA) heeft in de Verenigde Staten een E. coli O157:H7-uitbraak die gelinkt werd aan romaine sla officieel beëindigd. Tijdens de uitbraak, die minstens 88 mensen ziek maakte, bleef de identiteit van de slaleverancier onbekend. Dit gebrek aan transparantie roept vragen op over voedselveiligheid en het informeren van consumenten.

Afbeelding: PixabayVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Eieren veroorzaken botulisme-uitbraak in China

Vijf mensen in de Chinese provincie Shandong werden in juli 2024 ziek na het eten van ingelegde eieren besmet met Clostridium botulinum.

Opschalen in precisiefermentatie en celkweek? Nederland investeert in twee nieuwe pilot plants

Opschalen in precisiefermentatie en celkweek? Nederland investeert in...

Ondernemers in precisiefermentatie die willen opschalen in precisiefermentatie kunnen binnenkort terecht bij NIZO. En bedrijven die bezig zijn met celkweek kunnen terecht bij een nieuwe onafhankelijke spinoff van Mosa Meat.

Afbeelding: PixabayVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Eerste sterfgeval door vogelgriep benadrukt noodzaak voor verscherpte...

In de Amerikaanse staat Louisiana is een 65-jarige man overleden aan de gevolgen van een H5N1-vogelgriepinfectie. Dit is het eerste bekende sterfgeval door vogelgriep in de Verenigde Staten. De patiënt, die onderliggende medische aandoeningen had, kwam in contact met besmette vogels in zijn achtertuin.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.