1
2
3
4
5
6
7
8
FreshRecruitment
Aan het eind van elk jaar zijn er vele lijstjes met foodtrends voor het jaar daarop. Reden voor de redactie om deze foodtrends op een rij te zetten. Lees 6 trendartikelen en luister naar 2 trendpodcasts.
Bewust bezig zijn met wat je binnenkrijgt, ofwel 'mindful eating' is wereldwijd aan een opmars bezig. Uit onderzoek blijkt dat de interesse voor mindful eating het afgelopen jaar bijna is verdriedubbeld. Hoe speel je als voedselfabrikant in op deze trend? Dat lees je in dit artikel.
Consumenten zijn steeds meer op zoek naar duidelijke informatie over (ultra)bewerkte voedingsmiddelen. Ook het verlengen van de 'gezonde jaren' wordt voor consumenten steeds belangrijker. Technologie kan consumenten tenslotte helpen om koken gemakkelijker te maken. In dit artikel 3 consumententrends die Mintel voorspelt voor 2024.
Van Inside Obsession tot Food Bondage: Verbufa/Handtmann presenteert 5 fooddesigntrends waar een productontwikkelaar en marketeers in 2023 hun voordeel mee kunnen doen.
Ook in 2021 had de coronacrisis nog een grote invloed op de levensmiddelenindustrie en consumenten. Het virus en de daaruit voortvloeiende gevolgen leiden tot veranderende prioriteiten en behoeften. Wat zijn de belangrijkste trends voor 2022? VMT dook in de verschillende trendlijstjes en zet de vijf opvallendste trends voor de voedingsindustrie op een rij.
Producenten moeten vanaf 1 januari 2026 voldoen aan het nieuwe Nederlandse allergenenbeleid. Maar hoe pak je dit praktisch aan? Wat zijn tips en trucs van experts. Tijdens het VMT webinar op woensdag 3 september gaven Marloes Kneppers (FNLI) en Marjan van Ravenhorst (Allergenen Consultancy) een praktische update. Kijk hier het webinar terug.
Duurzaamheidswetten zoals de CSRD, CSDDD en de EUDR houden bedrijven bezig. Hoe bereid je je als producent goed voor op deze wetgeving? Hoe verzamel je de juiste data? En hoe zorg je dat het niet té veel tijd kost? VMT sprak met Rik van Paassen (Duurzaamheidsmanager) en Janneke Neutelings (Quality Manager) van Koffiebranderij Peeze. "Duurzaamheid moet onderdeel zijn van het kwaliteitssysteem". Dit is het zesde artikel in een serie.
Door wetten zoals de CSRD, CSDDD en de EUDR moeten producenten veel data verzamelen. Maar waar begin je als producent? En hoe kan Artificial Intelligence (AI) hierbij helpen? Annie Alting en Max van Bree van Factor Delta leggen uit hoe je AI kunt toepassen. Vervolgens vertellen John Bouwman (Go-Tan) en Aileen Jones (Hanos) hoe zij AI gebruiken in de praktijk.
Voedselbederf is één van de grootste oorzaken van voedselverlies wereldwijd. In deze serie 'Beter voorkomen dan verrotten', onderzoeken we de rol van micro-organismen in het bederf van producten en wat de voedingsmiddelenindustrie daaraan kan doen. In dit eerste artikel: de omvang van de wereldwijde verspilling en de klimaatimpact daarvan.
De Nederlandse consument kiest voor waarde, gemak en routine. Volgens onderzoeksburo YouGov stelt de consument nieuwe eisen aan merken in de schappen en online.
Wat zijn aandachtspunten bij het voldoen aan de PPWR? Welke tips geeft de NVWA in haar handboeken? Hoe maak je een juiste voedingswaardetabel? En welke tips geven R&D'ers om juist om te gaan met wetgeving? In dit overzicht een reeks VMT artikelen met tips van experts op het gebied van levensmiddelenwetgeving.
De Europese voedselveiligheidsautoriteit EFSA meldt dat het gebruik van venkelzaadpreparaten, zoals kruidentheeën en supplementen, mogelijk een gezondheidsrisico vormt. In venkelzaad zit van nature estragol, een stof die genotoxisch en mogelijk kankerverwekkend wordt beschouwd. Een consultatie is geopend.
Inproba - producent van Aziatische sauzen voor Europese retailers - breidt zijn productiecapaciteit voor sauzen uit met 20 procent. Het Baarnse bedrijf voert een strategische koerswijziging door met een scherpe focus op schaalvergroting, drie kernproducten en grote afnemers. CEO Bas Bergmans vertelt over de plannen.