1
2
3
4
5
6
7
8
FreshRecruitment

Aan het eind van elk jaar zijn er vele lijstjes met foodtrends voor het jaar daarop. Reden voor de redactie om deze foodtrends op een rij te zetten. Lees 6 trendartikelen en luister naar 2 trendpodcasts.

Bewust bezig zijn met wat je binnenkrijgt, ofwel 'mindful eating' is wereldwijd aan een opmars bezig. Uit onderzoek blijkt dat de interesse voor mindful eating het afgelopen jaar bijna is verdriedubbeld. Hoe speel je als voedselfabrikant in op deze trend? Dat lees je in dit artikel.

Consumenten zijn steeds meer op zoek naar duidelijke informatie over (ultra)bewerkte voedingsmiddelen. Ook het verlengen van de 'gezonde jaren' wordt voor consumenten steeds belangrijker. Technologie kan consumenten tenslotte helpen om koken gemakkelijker te maken. In dit artikel 3 consumententrends die Mintel voorspelt voor 2024.

Van Inside Obsession tot Food Bondage: Verbufa/Handtmann presenteert 5 fooddesigntrends waar een productontwikkelaar en marketeers in 2023 hun voordeel mee kunnen doen.

Ook in 2021 had de coronacrisis nog een grote invloed op de levensmiddelenindustrie en consumenten. Het virus en de daaruit voortvloeiende gevolgen leiden tot veranderende prioriteiten en behoeften. Wat zijn de belangrijkste trends voor 2022? VMT dook in de verschillende trendlijstjes en zet de vijf opvallendste trends voor de voedingsindustrie op een rij.

Fibermaxxing verschuift razendsnel van hype naar richtinggevende trend. De grote vraag: worden vezels de nieuwe eiwitten? Achter die ontwikkeling schuilen concrete kansen voor productontwikkelaars. Van nieuwe structuren tot prebiotische verrijkingen. Drie deskundigen schetsen waar de grootste bewegingen plaatsvinden.
Voor abonnees2026 staat voor de deur, en verschillende marktonderzoekers komen met trends voor volgend jaar. Zo presenteert Euromonitor 4 trends voor 2026: Comfort Zone, Fiercely Unfiltered, Rewired Wellness en Next Asian Wave. In dit artikel de vier trends op een rij met tips hoe je deze kunt implementeren.

Op donderdag 20 november kwamen ruim 350 professionals uit de voedingsindustrie samen op het Food Safety Event in de Jaarbeurs in Utrecht. Veel voedselveiligheidsonderwerpen passeerden de revue. Ook was er veel ruimte om te netwerken. In dit artikel een terugblik op de dag.

Wat mensen op hun bord willen, verandert snel. Wat zijn de achterliggende motivaties achter trends? Weet je dat als productontwikkelaar, dan weet je welke maaltijden, concepten, ingrediënten en claims aanslaan bij de hedendaagse consument. Het trendburo Tastewise volgt miljarden consumptiemomenten van de Amerikaanse consument tot retail en gebruikt AI om na te gaan waar de groei zit.
Voor abonneesWe naderen het einde van 2025, wat betekent dat de trendlijstjes voor 2026 weer opduiken. Zo komt Mintel met drie trendontwikkelingen voor 2026, met verdere ontwikkelingen tot in 2030. VMT dook in het trendrapport en zet de drie trendontwikkelingen op een rij.
Voor abonneesDe E. coli-uitbraak die sinds augustus woedt in Duitsland, blijkt ernstiger dan eerder gedacht. Inmiddels zijn meer dan 350 mensen ziek geworden, onder wie tientallen jonge kinderen.

Heet water erbij, even roeren en klaar: noodvoedsel is in trek bij een groeiend publiek en steeds meer voedselfabrikanten springen daarop in. "Het is gemakkelijk, voedzaam én lekker", zegt Kim Berknov, Directeur & VP EMEA van voedselopslag-merk ReadyWise UK Limited.
Voor abonneesIn Frankrijk zijn de afgelopen maanden minstens vijfhonderd mensen ziek geworden na het eten van wilde paddenstoelen. De Franse vergiftigingscentra registreren sinds juli een opvallende toename van meldingen, met een piek die naar verwachting in oktober zal plaatsvinden.
