Mérieux NutriSciences neemt duurzaamheidsexpert Blonk over

Mérieux NutriSciences neemt duurzaamheidsexpert Blonk over

Mérieux NutriSciences neemt Blonk - internationale expert in duurzaamheid van voedselsystemen - over.

Blonk ondersteunt organisaties om hun milieu-impact in de agri-food waardeketen beter te begrijpen met op LCA-gebaseerd advies. Daarnaast ontwikkelen ze softwaretools op basis van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en gegevens.

Sectorspecifieke normen

Bij Blonk werken 50 voedsel- en duurzaamheidsexperts, softwareontwikkelaars, data- en methodespecialisten. Het bureau werkt samen met internationale en overheidsorganisaties om sectorspecifieke normen te definiëren en databases te bouwen. Dit moet een grondige beoordeling van de milieu-impact van voedingsproducten mogelijk maken.

Spannende stap

“Het samenbrengen van Blonk en Mérieux NutriSciences is een spannende stap in het versterken en versnellen van onze bijdrage aan de duurzaamheid van voedselsystemen”, aldus Nicolas Cartier, CEO van Mérieux NutriSciences. Hij vult aan: “Onze ambitie is om de referentiepartner te worden voor op wetenschap gebaseerde duurzaamheidsoplossingen in de voedingssector.”

“Met Mérieux NutriSciences versnellen onze groeiambities op het gebied van environmental footprint management”, aldus Hans Blonk – CEO en oprichter van Blonk.

Lees meer over

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

  1. Circulaire productie in food? Met deze 6 maatregelen wil het kabinet dit stimuleren
  2. 21-06-2023 | Dag van de Duurzame Verpakking 2023
  3. Van apps tot bier van ontbijtgranen: voedselverspilling en upcycling in de praktijk
  4. NVWA en VWS staan test met slimme houdbaarheidsindicator toe op vers pluimveevlees
  5. Tony’s Chocolonely haalt De Vegetarische Slager weer in als duurzaamste merk van Nederland
  6. Future Food Tech summit: Dit is nodig voor een veerkrachtig voedselsysteem
  7. FrieslandCampina Ingredients opent duurzame productiefaciliteit voor lactoferrine
  8. Unilever over duurzaamheid: ‘De transities waar we voor staan, kunnen we ook als groot bedrijf niet alleen’
  9. Herbruikbare verpakking voor koffie? Peeze test emmer voor grootverbruikers
  10. Van Eco-score tot procestimator: tools om duurzaamheid in kaart te brengen
  1. Handig overzicht: 5 praktijkcases over circulair produceren in food - van zuivel tot verpakken
  2. Verpakken 2030: Alleen nog plastic als het echt niet anders kan
  3. Albert Heijn wil van Beter voor Natuur & Boer een topkeurmerk maken
  4. Europa zet met nieuwe verpakkingsregels in op hergebruik, minder verpakkingen en meer recyclecapaciteit
  5. Meten en communiceren van duurzaamheid: hoe doen foodbedrijven dat?
  6. Waterlinzen of bierdraf duurzaam drogen? Met microgolven kan het efficiënt en CO2-neutraal
  7. Stappenplan: Zo breng je de CO2-uitstoot in kaart
  8. Producten ontwikkelen met ge-upcyclede ingrediënten? Dit zijn 5 tips van experts
  9. Dit doen Verstegen, Colzaco en Dutch Cuisine om  biodiversiteit te bevorderen
  10. Hoe pak je duurzaamheid praktisch aan? Foodbedrijf Vezet vertelt hoe ze met experts CO2-emissies in kaart bracht