Unilever zoekt nieuwe CEO na aangekondigd vertrek Alan Jope

Unilever zoekt nieuwe CEO na aangekondigd vertrek Alan Jope
Alan Jope vertrekt in 2023 als CEO van Unilever

Alan Jope, CEO van Unilever, kondigt aan per eind 2023 met pensioen te gaan. Jope is dan 5 jaar CEO geweest van het levensmiddelenconcern. Unilever gaat naar eigen zeggen op zoek naar een vervanger voor Jope.

Alan Jope nam in 2019 de rol van CEO van Unilever over van Paul Polman. Unilever werd onder leiding van Jope een volledig Brits bedrijf, met Londen als hoofdvestiging. De Raad van Bestuur van het bedrijf gaat op zoek naar een opvolger, en kijkt daarvoor naar interne én externe kandidaten. “Unilever heeft betere prestaties gezien, mogelijk gemaakt door de duidelijke strategische keuzes en een aanzienlijke bedrijfstransformatie”, aldus Nils Andersen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Unilever. “De Raad van Bestuur zal nu een geordend opvolgingsproces leiden. Wij ondersteunen Alan Jope en het managementteam bij het verder stimuleren van de prestaties van Unilever.”

‘Cruciale veranderingen’

Andersen vervolgt: “De pensionering van Alan Jope volgend jaar betekent het einde van een opmerkelijke carrière bij Unilever. Onder zijn leiding heeft Unilever cruciale veranderingen aangebracht in haar strategie, structuur en organisatie die Unilever sterk positioneren voor succes. Dit werk gaat door en we willen Alan Jope van harte bedanken voor zijn leiderschap en bijdrage aan ons bedrijf wanneer hij volgend jaar vertrekt.”

Groei topprioriteit

Alan Jope zegt het volgende over zijn vertrek: “Nu ik mijn vijfde jaar als CEO nader, en na meer dan 35 jaar bij Unilever, denk ik dat dit het juiste moment is voor de Raad van Bestuur om formeel op zoek te gaan naar mijn opvolger”, aldus Jope. “Groei blijft onze topprioriteit en in de komende kwartalen zal ik me volledig blijven concentreren op de gedisciplineerde uitvoering van onze strategie en het optimaal benutten van de voordelen van onze nieuwe organisatie.”

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.