Aan de slag met Nutri-Score, waar moet je als productontwikkelaar op letten?

Aan de slag met Nutri-Score, waar moet je als productontwikkelaar op letten?

Nutri-Score is het voedselkeuzelogo dat op steeds meer producten in de supermarkt verschijnt. De afgelopen jaren is er veel discussie over Nutri-Score geweest. Na een update van het algoritme, door het Europese wetenschappelijk comité Nutri-Score, lijkt nu ook Nederland zich klaar te stomen voor de invoering.

Productontwikkelaars zijn druk aan het rekenen hoe hun assortiment scoort. Tijdens het Food Future Event op 29 september licht Valerie Lalisang van adviesbureau Schuttelaar & Partners de adviezen van het wetenschappelijk comité toe.

Paneldiscussie

Wat kan je aanpassen om je product te verbeteren en een betere score te krijgen? En hoe pakken andere productontwikkelaars dat aan?

Communicatie

In een paneldiscussie met Valérie Lalisang, Ruud Luiten van Luiten Vleeswaren, Chantal Boots van Cornelis Vrolijk Seafood en Edith van Peij van NBC gaan we in op onderwerpen zoals de rol van het logo voor volksgezondheid, wat te doen om een betere score te krijgen en de communicatie richting de consument.

Food Future Event

Het Food Future Event is speciaal voor de productontwikkelaars en R&D’er ontwikkeld. Het thema: Het ultieme product ontwikkelen hoe doe je dat?

Bekijk het hele programma

Meld je direct aan

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

  1. Scale-up Madaga wil eetomgeving veranderen: ‘Wij maken de nieuwe generatie kindervoeding’
  2. On Topic: Zo zorgen startups voor innovatie in de voedingsindustrie
  3. Marktdata helpt productontwikkelaars Vivera met innovatie
  4. Wordt een microdosis truffel de nieuwe alcohol? Startup wil met thee stigma’s doorbreken
  5. Food Future Event 2022: van HAK en Verstegen tot NIZO en Rival Foods en nog veel meer
  6. Nestlé stapt in precisiefermentatie van melkeiwitten
  7. Consortium bekijkt of cellulaire melk potentie heeft
  8. Jonge R&D’ers over eerste baan: ‘Net als bij autorijden leer je het meeste door te doen'
  9. Young R&D: 'Welke invloed heeft de veranderende rol van gezondheid op jouw werk?'
  10. Nubel publiceert nieuwe editie voedingsmiddelentabel
  1. VMT Summerclass R&D 8: Wat zijn de bottlenecks bij de ontwikkeling van vleesvervangers? Duurzaamheid of smaak?
  2. Productontwikkelaars in gesprek met elkaar tijdens Food Future Event: 'Meelopen met productie is heel waardevol'
  3. Lallemand neemt bakkerij-enzymenlijn Nutrilife over van BASF
  4. Startup Mayoneur groeit met plantaardige mayonaises: ‘Afwezigheid van ei verandert de smaak en structuur’ 
  5. Productinnovaties augustus: vegan KitKat met rijsteiwit
  6. Column: Tsunami aan trends, maar welke is belangrijk voor jouw R&D-project? 
  7. VMT Summerclass R&D 5: Leidt groen licht van EFSA tot meer insectenconsumptie Nederlander?
  8. Welk plantaardig eiwit is het best voor jouw toepassing? ‘De keuze voor vegan kaas is anders dan voor een vegetarisch worstje’
  9. Fonterra en DSM ontwikkelen eiwitten via fermentatie
  10. Ondertussen in de Europese supermarkten: interessante assortimentstrends op een rij