Alles over Schuttelaar & Partners

Analyse: biologische boterham wordt uiteindelijk goed belegd
ANALYSE - Als het in Nederland gaat over een duurzame voedselketen en duurzame landbouw, dan gaat het in de discussie vaak over 'goed voor de natuur'...

Food Sustainability Update: van Vezet tot Plus over het meten van...
Over precies een week - op 11 april - start het online event: Food Sustainability Update. In een halve dag geven duurzaamheidsexperts en...

Klimaatclaim voeren? Zo zorg je voor een goede onderbouwing
Steeds meer bedrijven binnen de agrofood sector zijn op zoek naar context voor claims zoals klimaatneutraal. Er zijn zoveel verschillende...

Betoog: zo draagt Nutri-Score bij aan een gezonder voedselaanbod
De discussie over nut en noodzaak van het invoeren van voedselkeuzelogo Nutri-Score is volop gaande. VMT heeft de verschillende standpunten...

Aan de slag met Nutri-Score, waar moet je als productontwikkelaar op...
Nutri-Score is het voedselkeuzelogo dat op steeds meer producten in de supermarkt verschijnt. De afgelopen jaren is er veel discussie over...

Column: De Verspillingsvrije Week is eindelijk een institutie
KENNISPARTNER - Mede door de jaarlijkse Verspillingsvrije Week staat het thema voedselverspilling bij bedrijven steeds beter op de kaart. Bij de...

Column: De 7 vragen over het MVO-beleid die elk bedrijf kan verwachten
COLUMN - Bij de productie van voedsel zijn er zoveel aspecten waar je rekening mee moet houden, soms lijkt het niet meer te overzien. In dit artikel...

Blog: dit is mijn indruk van het verpakkingsvrije concept van Albert...
KENNISPARTNER - Begin april kondigde Albert Heijn de lancering van een nieuwe concept aan: AH Verpakkingsvrij. Tessel Kans van Schuttelaar & Partners...

Column Suzanne van der Pijll: 'Eiwittransitie is de default omdraaien'
COLUMN - In de Week zonder Vlees werden we dit jaar opgeroepen om ook geen zuivel te nuttigen. Dat was voor mij aanleiding voor een beroepsmatig...

Onderzoek: kansen voor een sterk verdienmodel met 'lokale'...
Nederlanders willen wel veel betalen voor geïmporteerde vis, maar de 'eigen' lokaal gevangen vis uit de Noordzee, gaat vooral voor lagere prijzen de...