Gullimex zet verdere groei in met nieuwe directeur

Gullimex zet verdere groei in met nieuwe directeur

Per 1 april 2022 treedt Lucien Kwakkel (50) in dienst bij Gullimex. Met zijn financiële en analytische achtergrond, gecombineerd met veel managementervaring moet hij verdergaande groei gaan realiseren.

Gullimex is bezig zich nog beter te positioneren als partner en leverancier op het gebied van meetapparatuur in de segmenten Medical en Food. Lucien Kwakkel heeft in het verleden laten zien dat dat precies is wat hij met zijn passie kan bereiken.

Gullimex staat op het punt om zich, na haar 40 jarig bestaan, te herpositioneren. Het is het juiste moment voor Lucien Kwakkel om vanaf 1 april 2022 de dagelijkse leiding te gaan voeren over het bedrijf als algemeen directeur. Kwakkel: “Gullimex is een prachtig bedrijf met veel ervaring en veel potentie. Dat heeft de groei van de afgelopen jaren wel laten zien. Ik ga de uitdaging dan ook graag aan om deze groei voort te zetten.”

Plezier en passie

Kwakkel heeft in zijn carrière meerdere organisaties verder geholpen. “Mijn drijfveer is altijd geweest om iets met plezier te doen. Dit plezier en deze passie wil ik graag overbrengen naar de werknemers om zo samen te bouwen aan de verdere professionalisering van de organisatie.” De segmenten Food en Medical zijn constant in beweging met nieuwe wet- en regelgevingen, maar ook het digitaliseren van processen. Kwakkel ziet hier vele kansen liggen. “Met de kennis die binnen de organisatie aanwezig is, de gedrevenheid van de werknemers en de premium merken die we verkopen denk ik dat de groeiambitie reëel is. Ik denk dan aan groei in Nederland en in België maar vooral ook in Duitsland als relatief nieuwe markt.”

Brede en internationale oriëntatie

Lucien Kwakkel begon zijn loopbaan in de financiële sector en vervulde later bij diverse organisaties een leidinggevende functie, zoals bij Deloitte Accountants, RPC Packaging Europe B.V., Reggefiber en Prescan. Dankzij die jaren aan ervaring ontwikkelde Kwakkel zich tot een breed en internationaal georiënteerde directeur. Met zijn sterke sociale antenne, hands-on mentaliteit, helikoptervisie en analytische vaardigheden weet hij organisaties in beweging te brengen. Door in de komende maanden visie en turn around-trajecten centraal te stellen wordt gelijk een begin gemaakt met de herpositionering van Gullimex.

Lees meer over

Annemiek Jorritsma

Annemiek Jorritsma

Redacteur

Annemiek Jorritsma (1974) is sinds september 2021 toegetreden tot het redactieteam van VMT en Bakkerswereld. Na 13 jaar te hebben gewerkt als redacteur voor Logistiek.nl maakte zij de overstap naar de wereld van voedingsmiddelen. Een branche die haar niet vreemd is. In 1997 studeerde Annemiek af in de studierichting Agrologistiek aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Ze startte haar carrière in de voedingsmiddelen (Meneba, nu Dossche Mills) en de retail (Ahold) en dienstverlening (Vos Logistics) in verschillende transport- en projectfuncties.

Tussen 2008 en 2012 heeft ze journalistieke kennis opgedaan aan de Hogeschool Utrecht op het moment dat ze de carrièreswitch maakte naar het redacteursvak en ging werken voor Logistiek.nl. Eerst bij de uitgeverij Reed Business, gevolgd door Vakmedianet.

Annemiek is een ervaren content specialist met een brede blik en een onderzoekende instelling. Een verbinder met een passie voor kennisoverdracht.
Zij richt zich binnen VMT op de thema’s Voedselveiligheid & Kwaliteit en Technologie & Techniek.