Heineken komt met verbeterd cao-bod na staking bij brouwerijen

Heineken heeft een nieuw cao-voorstel voor het personeel van zijn brouwerijen neergelegd bij vakbond FNV. De bond ziet hierin genoeg verbeteringen om het voor te leggen aan de eigen achterban. Als de leden instemmen, komt er volgens FNV een einde aan de stakingsdreiging bij de brouwerijen en frisdrankfabriek Vrumona.
Delen:
Het personeel van Heineken en Vrumona gaat vrijdag staken

Dit meldt het ANP.

Afgelopen vrijdag 14 januari werd er voor het eerst in meer dan een kwart eeuw gestaakt bij de Heineken-brouwerijen. De vestigingen in Den Bosch en Zoeterwoude werden stilgelegd. Ook werd er gestaakt bij Vrumona in Bunnik, een onderdeel van het bierconcern dat ook onder de cao voor de brouwerijen valt.

Verbeterd eindbod

Eigenlijk wilde FNV deze week weer een staking opzetten. Maar in het weekend besloot de bond in te gaan op een uitnodiging van Heineken om het overleg te hervatten. FNV-bestuurder Niels Suijker heeft de indruk dat het staken heeft geholpen, want volgens hem ligt er nu niet alleen een verbeterd eindbod voor de 1250 mensen van de brouwerijen-cao. Ook de lonen voor medewerkers van twee andere cao’s bij Heineken zouden extra omhooggaan.

Goede regeling

De belangrijkste verbetering is volgens Suijker dat de bevriezing van de loonschalen nu van tafel is. Ook komt er nu een goede regeling waarmee mensen drie jaar voor hun AOW al kunnen stoppen met werken, aldus de vakbondsman.