Update over het NVWA Webdossier Additieven

Een lange tijd was het toezicht op levensmiddelenadditieven geen prioriteit van de NVWA. Dat is inmiddels veranderd. Reden om dieper op het onderwerp in te gaan. Wat zijn additieven precies? En welke regels zijn er? Hoe zit het met etikettering van additieven? Tijdens de Food Law Update op dinsdag 29 september beantwoorden Barbara Mutsaers van AKD Benelux lawyers en Joyce de Stoppelaar van de NVWA deze en andere vragen.

Mutsaers zal tijdens de online seminar ingaan op het bestaan van SCoPAFF-opinies en de juridische waarde daarvan alsook die van het Webdossier Additieven. In 2019 publiceerde de NVWA namelijk (de eerste versie van) het Webdossier Additieven, met als onderdeel daarvan het ‘Handboek additieven voor levensmiddelenfabrikanten’. Sinds de publicatie hebben er diverse discussies plaatsgevonden tussen de industrie en de NVWA. Maar wat is er veranderd aan het webdossier?

Heikele punten webdossier

Inmiddels is duidelijk geworden wat de heikele punten zijn uit het webdossier. Namelijk technische hulpstof versus additief en ingrediënt versus additief. Joyce de Stoppelaar van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) licht deze heikele punten toe en zal ingaan op hoe de NVWA tegen deze punten aankijkt. Daarbij zal ook de visie van de NVWA op plantenextracten en clean labels aan bod komen. Tot slot gaat Joyce de Stoppelaar in op hoe de handhaving op additieven in Nederland eruit zal gaan zien.

Food Law Update

Tijdens de Food Law Update op 29 september wordt naast additieven ook ingegaan op de nieuwe ontwikkelingen in allergenen, claims in vegan en vegetarisch en 3 spanningsvelden in internationale handel.

Bekijk het programma van de Food Law Update.

Of meld je direct aan

Food Law Update 1

Complete leergang Food Law Update 2020

Heeft u het online seminar Food Law Update I van 18 juni 2020 gemist? Geen probleem, wij bieden de complete leergang Food Law Update 2020, bestaande uit 2 online seminars, aan voor € 445 (excl. BTW) per persoon (als abonnee van VMT betaalt u slechts €345).

Selecteer de prijsoptie Food Law Update Compleet en ontvang van ons toegang voor de LIVE sessie (update II) op 29 september 2020 én de terugkijklink van de Food Law Update I van 18 juni 2020 per e-mail.

Gratis nieuwsbrief VMT.nl

Niets missen van VMT.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met het ontvangen van vakinformatie op mijn interessegebieden van de titels van Vakmedianet en heb kennis genomen van het Privacy en Cookie Beleid van Vakmedianet groep. Ik kan deze toestemming op ieder gewenst moment intrekken.