
Consumenten krijgen vermoedelijk structureel teveel nitrosamines binnen, blijkt uit een nieuwe risicobeoordeling van EFSA. Deze nitrosamines zitten...
Consumenten krijgen vermoedelijk structureel teveel nitrosamines binnen, blijkt uit een nieuwe risicobeoordeling van EFSA. Deze nitrosamines zitten...
Wat kunnen we de komende tijd verwachten op gebied van de Farm to Fork strategie? Wat wordt er op Europees niveau besproken aangaande nieuwe...
Olam Food Ingredients (Ofi) voegt geen giftig ammoniak toe aan haar cacaopoeder. Ook stoot de fabriek niet al jaren teveel ammoniak uit. Zo reageren...
De vraag naar dit natuurlijk en duurzaam gewonnen zout zit wereldwijd sterk in de lift. Dankzij de nieuwe toren kan Zoutman op termijn de productie...
Maaltijdbezorger Daily Harvest haalde in de Verenigde Staten eind juni 2022 hun ‘Franse stijl linzen- en preikruimels’ uit de verkoop. De reden was...
Het zat er al eventjes aan te komen, maar het verbod op het gebruik van de kleurstof titaniumdioxide (E171) is definitief. De kleurstof wordt...
Onderzoek van de Franse autoriteit voor voedselveiligheid ANSES laat zien dat het eten van vleeswaren kan leiden tot darmkanker. Er komt in Frankrijk...
Voedingsmiddelenproducenten doen naar eigen zeggen hun best om lekkere en gezonde producten te maken. Toch is er volgens Rob Baan, oprichter en...
Het reeds goedgekeurde additief polyvinylpyrrolidon (E1201) mag voortaan ook worden gebruikt als stabilisator van voeding voor medisch gebruik in...
Er is een nieuw conserveermiddel toegelaten voor toepassing in bepaalde gearomatiseerde dranken, vloeibaar (vruchten- en kruiden) theeconcentraat en...