Gepuzzel met additievenverordening? Zo kun je er het beste mee omgaan
ANALYSE - Is een additief toegestaan voor een product? En welke hoeveelheid van het additief mag je gebruiken? De zoektocht naar de antwoorden op...
ANALYSE - Is een additief toegestaan voor een product? En welke hoeveelheid van het additief mag je gebruiken? De zoektocht naar de antwoorden op...
Op dranken als sangria, glühwein en vermout moet sinds 8 december 2023 informatie verstrekt worden over de gebruikte ingrediënten. In een nieuwe...
In opdracht van de Europese Commissie (EC) beoordeelde de European Food Safety Authority (EFSA) opnieuw de veiligheid van zoetstof erythirol (E 968)....
Het nieuwe jaar is begonnen. In 2023 waren er een aantal wettelijke ontwikkelingen. Bijvoorbeeld op gebied van duurzaamheidsclaims, CSRD,...
Op etiketten moet veel verplichte informatie vermeld worden. Het is dan ook niet gek dat het af en toe fout gaat. Soms worden gegevens op de...
De nieuwe limieten voor nitrieten en nitraten worden ingevoerd om consumenten beter te beschermen tegen kankerverwekkende stoffen. De betreffende...
ANALYSE - Wanneer is iets een ingrediënt en wanneer een additief? Een vraag die regelmatig speelt bij voedingsproducenten. Voor het toepassen van een...
Het lijkt misschien eenvoudig, maar bij etikettering komt vaak meer kijken dan je in eerste instantie zou denken. Kun je zomaar voedings- en...
Gebufferde azijn mag voortaan legaal worden gebruikt als conserveermiddel en zuurteregelaar. De Europese Commissie heeft een aanvraag uit maart 2021...
ANALYSE - Consumenten en marketingafdelingen vragen onverminderd om clean label producten. Als producent moet je dit onderwerp in detail kennen en...