VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie
VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Erwteneiwit

  • vleesvervangers29 sep. 24

    Nieuwe speler vleesvervangersmarkt: Planted introduceert vervangers van erwteneiwit

    Vanaf deze maand ligt er een nieuw merk vleesvervangers in het schap: Planted. Het van origine Zwitserse bedrijf gebruikt erwteneiwit als basis voor de producten. De vleesvervangers bevatten volgend de producent geen kunstmatige toevoegingen.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Supermarkten23 aug. 24

    Voor abonnees Hybride gehaktmix van Lidl een blijvertje? Experts vinden het spannend

    Lidl introduceerde onlangs een hybride gehaktmix met erwteneiwit. Hybride vleesproducten lijken lastig te vermarkten want hoe communiceer je het naar de consument? Rob Morren van ABN Amro, Hans Dagevos van de WUR en Jeroen Willemsen van FoodValley NL denken dat de tijd nu wel rijp is voor zo'n product, hoewel het spannend blijft.

  • Duurzaamheid22 aug. 24

    Hybride gehakt met erwteneiwit van Lidl in schap: 'Zelfde smaak, maar lagere prijs en milieu-impact'

    Lidl meldt een hybride gehaktmix met 60% rundvlees en 40% erwteneiwit te hebben ontwikkeld. Volgens de supermarktketen smaakt de hybride gehaktmix hetzelfde als gehakt dat volledig uit rundvlees bestaat, maar het is wel goedkoper.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Ingredient30 jan. 24

    Voor abonnees 'We maken het lekkerste erwteneiwit': MycoTechnologie fermenteert met paddenstoelen

    Het Amerikaanse Mycotechnology gebruikt mycelia om lekker smakende hoogwaardige eiwitten, suikeralternatieven en smaakmaskers te produceren. "We hebben een bibliotheek met ongeveer 65 verschillende soorten paddenstoelen waar we mee werken."

  • Het fermentatielab van NIZO. Fotocredit: NIZOVoor abonnees
    Voor abonnees
    Fermentatie16 jan. 24

    Voor abonnees Plantaardige eiwitten zonder bijsmaak? Biopurificatie en fermentatie kunnen de oplossing zijn

    Plantaardige producten vormen een industrie waar miljarden in omgaan en deze markt blijft groeien. Een drempel is de bijsmaak van plantaardige eiwitten. NIZO onderzoekt of technologieën als biopurificatie en fermentatie voor een betere smaak zorgen.

  • plantaardige eiwitten17 jan. 23

    Erwteneiwit meest populair in productintroducties, rijst en favaboon volgen

    Het aantal productintroducties met erwteneiwit blijft groeien, maar andere eiwitten zoals van rijst en de favaboon komen ook steeds vaker voor.

  • plantaardige eiwitten5 jan. 23

    MycoTechnology krijgt novel foods-goedkeuring voor gefermenteerd plantaardig eiwit

    Het Amerikaanse bedrijf MycoTechnology kreeg van de Europese Commissie een novel foods goedkeuring voor FermentIQ MLL en PTP. Dit zijn mixen van erwten- en rijsteiwit geur- en smaakloos gemaakt met een gepatenteerde fermentatietechnologie gebruikmakend van het mycelium van shiitakepaddenstoelen.

  • Achtergrond5 apr. 22

    Nieuwe plantaardige eiwitten, wat is de potentie?

    Eiwitten uit soja, tarwe en erwt zijn populair in vleesvervangers en plantaardige dranken. Is er ruimte voor nieuwe eiwitten? Welke hebben potentie? In dit artikel bekijken we een paar opkomende eiwitten.

  • Alternatief voor zuivel15 feb. 22

    FrieslandCampina Ingredients ziet potentie in erwten- en tuinbooneiwit

    FrieslandCampina Ingredients introduceerde eind 2021 twee plantaardige eiwitisolaten, ontwikkeld voor gebruik in een shake, drankje en eiwitreep. "Voor ons is deze ontwikkeling logisch. We zijn een eiwitexpert en volgen de marktontwikkelingen."

  • Erwteneiwit25 nov. 21

    GoodMills Innovation komt naar Nederland, richt zich ook op plantaardige vleesvervangers

    GoodMills Innovation (GMI) specialist in graanverdelingen en een zelfstandige dochteronderneming van de GoodMills Group richt de pijlen op Nederland en komt met een reeks eiwitten op basis van granen en peulvruchten.

Meer artikelen

  1. 'Als we de rol van vleesvervangers in het dieet beter begrijpen, kunnen we gezondere producten maken'
  2. Mislukte erwtenoogsten drijven productie vleesvervangers in het nauw
  3. Garden Gourmet introduceert vegan tonijnvervanger in Nederland
  4. Duitse startup Greenforce introduceert plantaardig vlees in poedervorm: 'Hierdoor wordt impact op milieu nog kleiner'
  5. Nestlé springt in groeiende markt van plantaardige dranken op basis van erwteneiwit
  6. Nieuwe publiek-private samenwerking WUR richt zich op eiwitten en vezels voor plantaardige dranken
  7. Amerikaanse vleesproducent introduceert plantaardige snacks in Europa
  1. Voor abonneesOn topic: 6 plantaardige eiwitten op een rij
  2. Voor abonneesHoe scoort Iglo's nieuwe vegetarische burger op voedingswaarde?
  3. KFC maakt vegetarische variant van kipstukjes
  4. Clean label steeds belangrijker bij plantaardig (video)
  5. Vleesvervangers bijna te populair: 'Run op plantaardige grondstoffen en gebrek aan productiecapaciteit drijven prijzen op'
  6. Ojah introduceert vegan spareribs op basis van erwten
  7. Cosucra investeert in tweede fabriek voor productie erwteneiwit
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen