Alles over Acrylamide

Infrarood kan gas gestookte hittebehandeling vaak prima vervangen

Infrarood kan gas gestookte hittebehandeling vaak prima vervangen

Met de hoge gasprijzen en de onzekerheid van de toekomstige beschikbaarheid, kan infrarood een goed alternatief bieden voor gas gestookte...

NVWA: gehalte acrylamide pepernoten te hoog

NVWA: gehalte acrylamide pepernoten te hoog

De NVWA monitorde eind 2021 het acrylamidegehalte van bruinbrood, witbrood, croissant, kruidnoten en pepernoten. Een aantal van de geteste pepernoten...

De fabriek van Friethoes.

"We willen dat de consument leert hoe verse friet moet smaken"

FrietHoes maakt al twaalf jaar lang verse friet met de focus op smaak. Van 1 winkel in Haarlem is het bedrijf nu uitgegroeid via festivals naar de...

Intelligente camera in de productie voorkomt discussie over de kwaliteit

Intelligente camera in de productie voorkomt discussie over de...

Een intelligente camera regelt vanaf 2022 het bakproces van de speculoos van La Confiance en ondersteunt de operators en de bakker. De voordelen zijn...

Thijs Boer, oprichter van Hollanda Fairfoods, samen met zijn productiemanager Egide Niyibizi, in zijn chipsfabriek. De chips die gemaakt wordt heet Winnaz, en wordt verkocht in heel Oost Afrika.
 (Foto: Sven Torfinn. Rwanda, Musanze, Februari 2020, ANP)

Hoe Thijs Boer chipsfabrikant werd in Rwanda: 'we trainen boeren om...

Na zes jaar chips maken in Rwanda, is het voor Thijs Boer, oprichter en general manager van de fabriek Hollanda Fairfoods, tijd om op te schalen en...

Nieuw onderzoek: zo zit het met de acrylamidegehaltes in verschillende productgroepen

Nieuw onderzoek: zo zit het met de acrylamidegehaltes in...

Het Belgische onderzoeksinstituut Sciensano onderzocht levensmiddelen waarvan niet duidelijk was hoe hoog het gehalte acrylamide was. Lees hoe het...

Acrylamide: Een klein molecuul, een grote uitdaging

Acrylamide: Een klein molecuul, een grote uitdaging

KENNISPARTNER - In 2017 is de verordening 2017/2158 tot vaststelling van risicobeperkende maatregelen en referentieniveaus voor de reductie van de...

Trending in 2020: Aardappelmarkt groeit jaarlijks met 4,4% (video)

De complexiteit van het snijden van de aardappel, de moeilijkere oogsten en de grotere productievolumes zijn de voornaamste uitdagingen waar FAM voor...

Medewerker Dave van Doeselaar (49) van Doens Food Ingredients neemt een monster met een speciale speer

Foodindustrie meet steeds meer zelf

Vraag zes experts naar de trends in de wereld van analyses en je krijgt zes totaal verschillende antwoorden. VMT zet de belangrijkste ontwikkelingen...

De Kleine Keuken: Van duurzame verpakkingen tot acrylamideperikelen

De Kleine Keuken: Van duurzame verpakkingen tot acrylamideperikelen

Kirsten Toeset maakte zeven jaar geleden de sprong van een drukke baan bij Unilever naar haar eigen bedrijf gerund vanuit de bossen van Austerlitz....