Bakker Ammerlaan: 'Acrylamide verlagen is niet zo ingewikkeld'
Rob Janmaat is kwaliteitscontroleur en proefbakker bij Bakker Ammerlaan in Bleiswijk. In 2023 kwam hij voor de uitdaging te staan om...
Rob Janmaat is kwaliteitscontroleur en proefbakker bij Bakker Ammerlaan in Bleiswijk. In 2023 kwam hij voor de uitdaging te staan om...
De NVWA bezocht in 2023 91 bakkerijen. Ze onderzochten verschillende bakkersproducten waaronder ontbijtkoek, kruidnoten, kruidnoten en speculaas op...
De bakkerijsector heeft een roerige anderhalf jaar achter de rug, gekenmerkt door een grondstoffen- en energiecrisis. Dat heeft flinke verschuivingen...
UPDATE, REACTIE EUROPESE COMMISSIE - Een aantal bakkerijen in Friesland is gestopt met de productie van Friese pepernoten van taaitaaideeg. Dat komt...
Met de hoge gasprijzen en de onzekerheid van de toekomstige beschikbaarheid, kan infrarood een goed alternatief bieden voor gas gestookte...
De NVWA monitorde eind 2021 het acrylamidegehalte van bruinbrood, witbrood, croissant, kruidnoten en pepernoten. Een aantal van de geteste pepernoten...
FrietHoes maakt al twaalf jaar lang verse friet met de focus op smaak. Van 1 winkel in Haarlem is het bedrijf nu uitgegroeid via festivals naar de...
Een intelligente camera regelt vanaf 2022 het bakproces van de speculoos van La Confiance en ondersteunt de operators en de bakker. De voordelen zijn...
Na zes jaar chips maken in Rwanda, is het voor Thijs Boer, oprichter en general manager van de fabriek Hollanda Fairfoods, tijd om op te schalen en...
Het Belgische onderzoeksinstituut Sciensano onderzocht levensmiddelen waarvan niet duidelijk was hoe hoog het gehalte acrylamide was. Lees hoe het...