Europese sapproducenten kunnen technologie suikerreductie testen

Europese sapproducenten kunnen technologie suikerreductie testen

Startup Better Juice en machinefabrikant GEA hebben een pilotinstallatie gebouwd waar sapproducenten de suikerreductietechnologie van de startup kunnen testen.

De pilotplant staat in het innovatiecentrum van GEA in Ahaus in Duitsland. Behalve de technologie van Better Juice omvat het pilotproces alle benodigde apparatuur voor het maken van sap.

Suikerreductie

Suikerreductie is een belangrijk onderwerp zeker voor producenten van sap. De technologie van de Israëlische startup maakt gebruik van enzymen om suikers zoals fructose, glucose en sucrose om te zetten in prebiotische vezels en andere niet-verteerbare moleculen.

Volgens het bedrijf heeft deze omzetting geen invloed om de smaak, het mondgevoel en de hoeveelheid vitamines en mineralen in het sap. Het suikergehalte kan tot 80% worden verlaagd in fruitsappen en -purees.

Innovatiecentrum

“In het innovatiecentrum kunnen we bedrijven vooral uit Europa, maar ook uit andere delen van de wereld ontvangen en met hen testen en proeven. Zo zien ze hoe onze technologie in de praktijk werkt,” zegt mede-oprichter en mede-ceo Gali Yarom van Better Juice. “We gaan op zoek de balans tussen een zoete smaak en een verlaagd suikergehalte.”

Met de testen wil Better Juice de kosten en tijd voor R&D verkorten. Het is ook mogelijk om labanalyses uit te voeren ter plaatse.

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

5 trends: cruciale R&D-ontwikkelingen in zuivel en zuivelalternatieven

5 trends: cruciale R&D-ontwikkelingen in zuivel en zuivelalternatieven

Ingrediëntenleverancier International Flavors & Fragrances (IFF) heeft minutieus in kaart gebracht wat de leidende trends gaan worden voor zuivel en...

Gebakken lucht of eiwitwonder? Finnen bouwen fabriek voor microben die hard gaan op CO₂, H₂ en O₂

Gebakken lucht of eiwitwonder? Finnen bouwen fabriek voor microben...

Het Finse Solar Foods heeft de start aangekondigd van een eerste commerciële fabriek voor de productie van het eiwit Solein®. Dit eiwit, afkomstig...

Cargill zet vol in op fermentatie

Cargill's antwoord op vraag naar minder ultraprocessed is...

Niels Boetje, leider van Cargill Nederland vertelt aan VMT dat de multinational inzet op fermentatie als antwoord op de consumentenvraag naar...

IFF nestelt zich met co-creatiecentrum naast voedselfabrikanten in Wageningen

IFF nestelt zich met co-creatiecentrum naast voedselfabrikanten in...

IFF, een wereldwijde producent van smaak- en geurstoffen voor de voedingsindustrie, opent donderdag 18 april een nieuw co-creatiecentrum in...

Plantaardig versus zuivel: deze plantaardige variatie op melk is een goed alternatief voor halfvolle melk (podcast)

Plantaardig versus zuivel: deze plantaardige variatie op melk is een...

Hoe vergelijk je de verschillende plantaardige alternatieven op melk zoals soja, haver en amandel met halfvolle melk? Onderzoeker Peter de Jong...

Beeld: Rival Foods

Rival Foods opent nieuwe productielocatie om productie plantaardige...

Rival Foods opent deze zomer een nieuwe productielocatie. Met de nieuwe locatie is het volgens de producent mogelijk om de distributie van de...

Foto: ProVeg

Minder weerstand bij 'stille eiwittransitie', zo blijkt uit onderzoek...

Consumenten leggen de verantwoordelijkheid voor eiwittransitie bij supermarkten, voedselfabrikanten en cateraars. Ze verwachten goedkopere...

Beeld: Seaweed Food Solutions

Van hamburger tot brownie: scale-up maakt zeewier blends voor zoet en...

STARTUP BELICHT - Scale-up Seaweed Food Solutions maakt zeewier blends voor verschillende doeleinden in de voedingsindustrie. De blends kunnen...