
De prijs van basisboodschappen zoals rijst, koffie, melk, boter en aardappelen, steeg in een half jaar tijd met gemiddeld 15%. Vooral suiker,...
De prijs van basisboodschappen zoals rijst, koffie, melk, boter en aardappelen, steeg in een half jaar tijd met gemiddeld 15%. Vooral suiker,...
De natuurlijke zoetstof stevia is al jarenlang een populaire vervanger voor suiker. Aanvankelijk werd Reb A gebruikt, de meest zoete component in het...
Het Amerikaanse bedrijf Sweegen heeft de GRAS-status gekregen voor brazzeine, een zoet eiwit dat ze als suikeralternatief inzetten.
Suikerreductie blijft een belangrijk thema voor productontwikkelaars. Dit overzichtsartikel bevat praktijkcases en de aanpak van experts. Hiermee heb...
De retail is al lange tijd bezig om op health trends in te spelen. Daarbij wordt geadverteerd met gereduceerd zout, minder suiker en E-nummers en dat...
De Nederlander eet gezonder. Dit blijkt uit de recent gepubliceerde voedselconsumptiepeiling van het RIVM. Ze eten meer plantaardige producten zoals...
NS Retail wil naar eigen zeggen ‘de verantwoorde keuze gemakkelijker maken’. Daarvoor werkt zij met haar leveranciers om producten gezonder te maken...
Minder suiker consumeren blijft een belangrijk onderwerp voor consumenten en dus ook voor productontwikkelaars. De laatste jaren zijn er meer...
Multinational KraftHeinz en onderzoekers van het Wyss instituut hebben een geencapsuleerd enzymproduct gemaakt dat suiker in de darm kan omzetten tot...
“We hebben het chocoladeproces opnieuw ontworpen: van teelt tot roosteren. Zo kunnen we in deze tweede generatie chocolade minder suiker toevoegen en...