Voedingsmiddelenbeurs SIAL weer op de kalender voor 2022

Voedingsmiddelenbeurs SIAL weer op de kalender voor 2022

SIAL, de tweejaarlijkse beurs voor de voedingsindustrie in Parijs, staat op de kalender van 15 tot en met 19 oktober 2022. De vorige editie is in 2020 vanwege de coronacrisis niet doorgegaan.

De transformaties in de voedingsindustrie staan centraal. De organisatie meldt dat inmiddels 80% van de beursoppervlakte is gereserveerd.

'Own the change'

De SIAL Paris presenteert zich als 'de ontmoetingsplaats voor de hele internationale agrovoedingsketen'. De beurs geeft een weerspiegeling van de markt en brengt de transformatie van de industrie in beeld.

Die transformatie is door de coronapandemie versneld. In 2020 werd daarom 'Own the change' geïntroduceerd. Er wordt zodoende ingegaan op de noodzaak van een wereldwijde voedseltransitie en veranderende consumptiegewoonten.

Verder wordt er aandacht besteed aan nieuwe benaderingen van landbouw en voedselverwerking die meer respect hebben voor het milieu en dieren.

Ook focus op ontwikkeling van start-ups die nieuwe modellen uitvinden en product- en serviceinnovaties die de komende jaren markeren.

Onderdelen

De SIAL-beurs kent een aantal onderdelen die ook in 2022 op het menu staan. Zoals de ‘SIAL Insights’, de Sial Paris Think Tank, exclusieve studies op het gebied van consumentenverwachtingen, productinnovaties, markttrends en out-of-home catering. Tenslotte, zullen ook de SIAL Innovation awards weer de belangrijkste innovaties belonen die in het jaar voorafgaand aan de beurs op de markt gebracht zijn.

Wereldwijd netwerk

Wereldwijd zijn onder de SIAL-vlag diverse beurzen in verschillende regio's opgezet. Het SIAL Network is de laatste
jaren verder uitgebreid en bestaat inmiddels uit de volgende beurzen.

  • SIAL Middle East, 7-9 december 2021, Abu Dhabi
  • SIAL India, 9-11 december 2021, New Delhi
  • SIAL Americas, 22-24 maart 2022, Las Vegas – Nieuw!
  • Gourmet Discovery (fine food), 4-5 april 2022, Hamburg – Nieuw!
  • SIAL Canada, 20-22 april 2022, Montreal
  • SIAL China, 18-20 mei 2022, Shanghai
  • Djazagro (foodtechnology), 30 mei-2 juni 2022, Algiers
  • Gourmet (fine food), 18-19 september 2022, Parijs
  • SIAL Canada, september 2022, Toronto (data te bevestigen)
  • SIAL China South, 27-29 oktober 2022, Shengzen
  • SIAL Interfood, 9-12 november 2022, Djakarta
Willem Paul de Mooij

Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT

Willem Paul de Mooij is hoofdredacteur van VMT. Binnen VMT schrijft hij vooral over het thema Voedselveiligheid & Kwaliteit.

Productinnovaties april: CêlaVíta Rode Opbakkers, Pieperschijfjes en Kruimige Piepers

Productinnovaties april: CêlaVíta Rode Opbakkers, Pieperschijfjes en...

Elke maand plaatst VMT de productinnovaties op een rij. Dit zijn de innovaties van april: CêlaVíta Rode Opbakkers, Pieperschijfjes en Kruimige...

IFF nestelt zich met co-creatiecentrum naast voedselfabrikanten in Wageningen

IFF nestelt zich met co-creatiecentrum naast voedselfabrikanten in...

IFF, een wereldwijde producent van smaak- en geurstoffen voor de voedingsindustrie, opent donderdag 18 april een nieuw co-creatiecentrum in...

Gebakken lucht of eiwitwonder? Finnen bouwen fabriek voor microben die hard gaan op CO₂, H₂ en O₂

Gebakken lucht of eiwitwonder? Finnen bouwen fabriek voor microben...

Het Finse Solar Foods heeft de start aangekondigd van een eerste commerciële fabriek voor de productie van het eiwit Solein®. Dit eiwit, afkomstig...

Plantaardig versus zuivel: deze plantaardige variatie op melk is een goed alternatief voor halfvolle melk (podcast)

Plantaardig versus zuivel: deze plantaardige variatie op melk is een...

Hoe vergelijk je de verschillende plantaardige alternatieven op melk zoals soja, haver en amandel met halfvolle melk? Onderzoeker Peter de Jong...

Beeld: Rival Foods

Rival Foods opent nieuwe productielocatie om productie plantaardige...

Rival Foods opent deze zomer een nieuwe productielocatie. Met de nieuwe locatie is het volgens de producent mogelijk om de distributie van de...

Foto: ProVeg

Minder weerstand bij 'stille eiwittransitie', zo blijkt uit onderzoek...

Consumenten leggen de verantwoordelijkheid voor eiwittransitie bij supermarkten, voedselfabrikanten en cateraars. Ze verwachten goedkopere...

Beeld: Seaweed Food Solutions

Van hamburger tot brownie: scale-up maakt zeewier blends voor zoet en...

STARTUP BELICHT - Scale-up Seaweed Food Solutions maakt zeewier blends voor verschillende doeleinden in de voedingsindustrie. De blends kunnen...

Beeld: Shutterstock

Sneller en duurzamer eiwitten te ontwikkelen: 'De kans is groot dat...

Cradle biedt bedrijven een softwareplatform waarmee ze sneller eiwitten kunnen ontwerpen, enzymen kunnen optimaliseren en fermentatieprocessen kunnen...