60-jarige SIAL Paris haakt in op AI, de supply chain, CSR en Afrika

60-jarige SIAL Paris haakt in op AI, de supply chain, CSR en Afrika

SIAL Paris, de grootste vakbeurs van de voedingsindustrie, is druk bezig met de voorbereiding van de 60e editie in 2024. Deze bijzondere jubileumeditie moet speciaal worden. Vier kernthema's staan centraal: AI, de supply chain, CSR (Corporate Social Responsibility) en er is speciale aandacht voor Afrika.

SIAL Paris organiseerde de allereerste editie in 1964 in het toen net nieuwe Centre of New Industries and Technologies (CNIT). Destijds waren revolutionaire ontwikkelingen de opkomst van de Franse hypermarkten en diepvriesvoeding in Europa.

Wat te verwachten in 2024

Op de 60e editie van SIAL Paris, die plaatsvindt van 19 tot 23 oktober 2024, worden 285.000 bezoekers uit 200 landen verwacht. Er zijn 7.500 exposanten uit 130 landen. Voor de gelegenheid heeft SIAL het logo vernieuwd. De editie van 2024 zal vier kernthema's behandelen: de invloed van AI en deep-tech, de ontwikkelingen in de supply chain, CSR (Corporate Social Responsibility) en er is speciale aandacht voor de Afrikaanse voedselindustrie. De beursorganisatie van SIAL Paris 2024 zegt een inspirerend platform te willen bieden voor het anticiperen op trends door de voedingsindustrie en retailers.

Het plantaardige assortiment van Van Gelder, met onder andere pastrami, lamskebab, groenteburger en pulled meat.

Van Gelder introduceert plantaardig assortiment voor zorgsector: 'Een...

Van Gelder introduceert een nieuw plantaardig assortiment van vlees- en visvervangers en groenteproducten. De AGF-leverancier produceert burgers,...

Productinnovaties maart: hybride hotdog

Productinnovaties maart: hybride hotdog

Elke maand plaatst VMT de productinnovaties op een rij. Dit zijn de innovaties van maart: hybride hotdog

Beeld: HAK

Productinnovaties februari: Biologische teelt HAK

Elke maand plaatst VMT de productinnovaties op een rij. Dit zijn de innovaties van februari: Biologische teelt HAK en speciaal bier met laag...

Foto: TOP

TOP ontwikkelt plantaardige vervanger voor ei

Technologiebedrijf TOP heeft een volledig plantaardige vervanger voor vloeibaar heelei geïntroduceerd. Het bedrijf heeft het product al op kleine...

Foto: InterSicop

Puratos voorspelt nieuwe golf aan plantaardige en technologische...

De brood- en banketbakkerij en chocolade-producenten gaan een revolutionaire ommekeer tegemoet. Puratos ziet een steeds belangrijkere opkomst van...

Wat kan een productontwikkelaar met miso? 'Het is een productieproces voor hartige smaken'

Wat kan een productontwikkelaar met miso? 'Het is een productieproces...

Voor de consument is miso een Japans soepje, voor de topchef een krachtige smaakmaker. Maar wat is de potentie van de umamibom voor de...

Albert Heijn breidt plantaardig assortiment Terra uit

Albert Heijn breidt plantaardig assortiment Terra uit

Supermarktketen Albert Heijn breidt het plantaardig assortiment Terra met 25%. De lijn bestaat nu uit 250 producten. Vier volledig plantaardige...

Beeld: Seaweed Food Solutions

Van hamburger tot brownie: scale-up maakt zeewier blends voor zoet en...

STARTUP BELICHT - Scale-up Seaweed Food Solutions maakt zeewier blends voor verschillende doeleinden in de voedingsindustrie. De blends kunnen...