VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over Ingrediënt & Product

  • Een schijfje magnesiumchloride zoals het eruit ziet als de pekel die uit de grond wordt opgepompt weer is ingedroogd. (Foto's artikel: Ronnie Zeemering en VMT)
    Ingredient19 mei 25

    Kan magnesiumchloride het nieuwe wapen worden in de zoutverlaging?

    In de zoutmijn onder Veendam wordt al decennialang magnesiumzout gewonnen voor vooral industriële toepassingen. Maar sinds kort werkt Nedmag samen met productontwikkelaars van onder meer Mister Kitchen om dit natuurlijke mineraalzout een plek te geven in voeding. Is magnesiumzout hét antwoord in natriumreductie zonder verlies van smaak of functionaliteit?

  • Willem-Jan Bakker, Business Development Manager Food bij Nedmag: "Het is duidelijk dat magnesium een goede uitwerking heeft op mentaal en fysiek herstel."Gesponsord
    Gesponsord
    Zout28 okt. 24

    Gesponsord Magnesiumzout draagt bij aan het in balans brengen van de...

    Het is al lang bekend: we eten met zijn allen teveel keukenzout. Dat heeft nadelige gevolgen voor de gezondheid. Nedmag heeft met magnesiumzout een uitstekende vervanger voor keukenzout in huis. Het heeft verschillende positieve eigenschappen die het product geliefd kunnen maken in de voedingsindustrie.

  • SIAL 2024 in Parijs vindt plaats van 19 tot en met 23 oktober.
    Ingrediënt & Product22 okt. 24

    Trends SIAL 2024: eiwitverrijkt lijkt het toverwoord (podcast)

    De SIAL 2024 in Parijs, een van de grootste voedingsmiddelenbeurzen ter wereld, brengt dit jaar opnieuw duizenden bedrijven en merken uit de internationale foodsector samen. Willem Paul de Mooij en Carmen Groeneveld van VMT beginnen hun beursbezoek op het innovatieplein, waar zij de nieuwste trends ontdekken. In deze podcast bespreken zij de innovaties opvallen.

  • Ingredient14 okt. 24

    XXL Nutrition en Zuivelhoeve werken samen aan eiwitrijke productlijn

    Twee op het oog compleet verschillende bedrijven slaan de handen ineen om een aanval te doen op de zuivelreuzen in het proteïnerijke schap. XXL Nutrition en Zuivelhoeve lanceren 12 oktober 2024 een proteïnerijke yoghurt en pudding.

  • Ingrediënt & Product25 jun. 24

    Wageningse eivervanger van biergist maakt debuut in VS op IFT FIRST

    De Nederlandse foodtech startup Revyve maakt zijn debuut op de Amerikaanse markt tijdens de IFT FIRST 2024 in Chicago in juli. Met de innovatieve eivervanger uit Wageningen, gemaakt van gerecyclede biergist, wil Revyve een duurzaam alternatief voor eieren.

  • een overzicht van een van de hallen van de PLMA in de RAI Amsterdam op 28 mei 2024.
    R&D28 mei 24

    PLMA: 42 productideetjes op een rij voor R&D-ers

    Ben je productontwikkelaar of R&D-er in food of gewoon benieuwd naar wat verschillende trends? Heb je geen tijd om de PLMA in Amsterdam te bezoeken? VMT zet wat random producttrends voor je op een rij. Je raad het al: veel verrijkt met eiwitten tot glutenvrij. En van vegan en plantaardig tot lactosevrij.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Ingrediënt & Product24 apr. 24

    Voor abonnees 5 trends: cruciale R&D-ontwikkelingen in zuivel en zuivelalternatieven

    Ingrediëntenleverancier International Flavors & Fragrances (IFF) heeft minutieus in kaart gebracht wat de leidende trends gaan worden voor zuivel en zuivelalternatieven. Dit artikel zet de belangrijkste highlights van het "2024 IFF Dairy Trend Report" op een rij. Welke trends zijn cruciaal voor R&D-professionals? VMT zet ze op een rij.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Olien en Vetten24 apr. 24

    Voor abonnees Onderzoek: stabielere olie-emulsie maakt voedingsmiddel minder snel...

    Oxidatie van olie is een groot probleem in voedselemulsies, want het tast de kwaliteit van het product aan. In veel levensmiddelen zijn kleine oliedruppels aanwezig, en in al deze producten kan oxidatie optreden. Textuur en kleur van het product veranderen en ook de voedingswaarde wordt minder. Kortom, het product wordt ranzig. Onderzoekers keken hoe je vetemulsies kunt ontwerpen om producten langer houdbaar te maken.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    VMT magazine19 feb. 24

    Voor abonnees VMT 1 (2024): Fermentatie

    Fermentatie wordt de laatste jaren steeds populairder. Vooral als smaakmaker, maar met precisiefermentatie zijn ook zuiveleiwitten te produceren. Hierover en nog veel meer lees je in dit eerste nummer van 2024.

  • SIAL9 feb. 24

    60-jarige SIAL Paris haakt in op AI, de supply chain, CSR en Afrika

    SIAL Paris, de grootste vakbeurs van de voedingsindustrie, is druk bezig met de voorbereiding van de 60e editie in 2024. Deze bijzondere jubileumeditie moet speciaal worden. Vier kernthema's staan centraal: AI, de supply chain, CSR (Corporate Social Responsibility) en er is speciale aandacht voor Afrika.

Meer artikelen

  1. Visie van VMT: terugblik op 2023 en vooruitblik op wat komt
  2. Voor abonneesVMT 8 (2023): Trends in 2024
  3. Voor abonneesSmoothies met zeemos of noedels met cafeïne? 9 aparte trends in functionele ingrediënten
  4. Voor abonneesVMT 7 (2023): Alternatieve eiwitten
  5. Glansrol voor vet in plantaardige productontwikkeling bij AAK
  6. Prof pleit voor waarschuwing op ultrabewerkt voedsel
  7. Nederlander mag in najaar éindelijk kweekvlees proeven
  8. Kweekvlees dichterbij dan Nederland denkt: proeverijen binnenkort mogelijk
  1. Vacuüm koelen: nieuwe energiebesparende techniek bij bereiden van brood
  2. Oatly bundelt al 'het gezeik' over zijn havermelk op website 'F*ck!Oatly'
  3. Nederlandse bakkerijstudenten creatief met reststroom van Amerikaanse amandelschillen
  4. 'Nederlands kweekvlees voorlopig niet verkrijgbaar voor consument'
  5. Schouten Europe ontwikkelt plantaardig eiwit als alternatief voor kippen-eiwit
  6. Voedingsbedrijf Ter Beke krijgt nieuwe naam en nieuwe plantaardige strategie
  7. Safe met Michelle: Minder suiker, minder veilig?
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen