NVWA, Unilever en KFC spreken tijdens De Week van VMT

VMT organiseert een nieuw en digitaal event:  De Week van VMT. Twee thema's vormen de leidraad: productontwikkeling en voedselveiligheid. Onderwerpen zoals hygiëne in de fabriek tot de veranderende consumentenwensen komen aan bod.

Met een uitgebreide mix van livestream talkshows, keynotes, webinars, rondetafelgesprekken, virtuele ontmoetingen tijdens de week komen er twee subthema's aan bod. Deelnemers kiezen zelf een dag of thema om online (live) sessies bij te wonen en vakgenoten te ontmoeten. Twee thema's die belangrijk zijn voor de voedingsmiddelenindustrie komen elke dag aan bod: productontwikkeling en voedselveiligheid.

Productontwikkeling: van korte ketens tot plantaardige eiwitten

Een nieuw product ontwikkelen die aan alle eisen van de consument voldoet, was al een hele onderneming. Het moet gezond en lekker zijn, het moet duurzaam zijn. En wat is er veranderd sinds de coronacrisis? Hoe doen bedrijven dat?

Tijdens De Week van VMT komen verschillende aspecten van productontwikkeling aan bod:

  • Zo  vertellen productontwikkelaars van Ojah, KFC en Zandbergen waar ze allemaal rekening mee houden met de ontwikkeling van vleesvervangers.
  • De winnaar van de jaarprijs Goede Voeding Tasty Basics vertelt in een podcast over zijn visie op gezonde voeding
  • Met de Verspillingsfabriek en Keukenboeren gaan we in debat over de voordelen van korte ketens.
  • Joost Blankestijn van Wageningen Universiteit en zijn collega's vertellen waar productontwikkelaars rekening mee moeten houden bij de ontwikkeling van een gezond en duurzaam product

Bekijk het complete programma voor de productontwikkelaar

Voedselveiligheid: van hygiëne in de fabriek tot voedselfraude

De hygiëne in de fabriek is voor de voedingsmiddelenindustrie altijd top of mind.

Tijdens De Week van VMT komen verschillende aspecten van voedselveiligheid aan bod:

  • Eurofins en een voedingsmiddelenproducent gaan in op de laatste ontwikkelingen op het gebied van voedselfraude.
  • Inge Stoelhorst van het VWS vertelt over verbeterslagen op het gebied van zelfregulering.
  • Wat te doen bij een recall? Van Traa advocaten en een voedingsmiddelenbedrijf geven tips.

Bekijk het complete programma voor de kwaliteitsmanager

Lees meer over

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Van cassavesnack met chlorella tot Oostenrijkse chips met falafelkruiden: 10 trends in snacks en zoetwaren

Van cassavesnack met chlorella tot Oostenrijkse chips met...

Consumenten weten steeds meer over de ingrediënten in de voedingsproducten die ze kopen. Ze worden daardoor kritischer en verwachten ook eerlijke...

Credit: PlantFWD

Jonge startups gaan voor minder bewerkte vlees-, vis- en...

Voorheen ontwikkelden startups vleesvervangers die heel erg op vlees moesten lijken, een lange ingrediëntenlijst maakte niet uit. Jonge startups...

Opinie John Verbakel, Upfield: 'Gezond verstand gebruiken bij benaming zuivelalternatieven'

Opinie John Verbakel, Upfield: 'Gezond verstand gebruiken bij...

OPINIE - Gezond verstand en niet beklemmende regelgeving zou de boventoon moeten voeren bij het kiezen van productbenamingen van innovatieve...

Hoe zorg je voor een correct etiket?

Hoe zorg je voor een correct etiket?

Producenten van verpakte voedingsmiddelen onderschatten vaak de etiketeisen. In de praktijk lopen ze tegen complexe wetgeving aan. Ze hebben moeite...

5 trends: cruciale R&D-ontwikkelingen in zuivel en zuivelalternatieven

5 trends: cruciale R&D-ontwikkelingen in zuivel en zuivelalternatieven

Ingrediëntenleverancier International Flavors & Fragrances (IFF) heeft minutieus in kaart gebracht wat de leidende trends gaan worden voor zuivel en...

Onderzoek: stabielere olie-emulsie maakt voedingsmiddel minder snel ranzig

Onderzoek: stabielere olie-emulsie maakt voedingsmiddel minder snel...

Oxidatie van olie is een groot probleem in voedselemulsies, want het tast de kwaliteit van het product aan. In veel levensmiddelen zijn kleine...

Young R&D: 'Hoe vul je missende kennis en ervaring aan als ervaren collega's druk zijn?'

Young R&D: 'Hoe vul je missende kennis en ervaring aan als ervaren...

In de rubriek Young R&D stellen jonge productontwikkelaars vragen aan ervaren vakgenoten.

Gebakken lucht of eiwitwonder? Finnen bouwen fabriek voor microben die hard gaan op CO₂, H₂ en O₂

Gebakken lucht of eiwitwonder? Finnen bouwen fabriek voor microben...

Het Finse Solar Foods heeft de start aangekondigd van een eerste commerciële fabriek voor de productie van het eiwit Solein®. Dit eiwit, afkomstig...