Beyond Meat stelt met partnerschap Roquette aanvoer erwteneiwit veilig

Beyond Meat stelt met partnerschap Roquette aanvoer erwteneiwit veilig

Erwteneiwit is de belangrijkste basisgrondstof voor de plantaardige hamburgers van het Beyond Meat. Om de aanvoer van deze grondstof veilig te stellen, gaat het Amerikaanse bedrijf samenwerken met Roquette, producent van erwteneiwit.

De leveringssamenwerking geldt voor de komende drie jaar, maar de bedrijven werken al bijna tien jaar samen. Met de huidige samenwerking zal het volume erwteneiwit dat Roquette aan Beyond Meat levert flink toenemen.

Vorig jaar meldde het FD dat door de onstuimige groei van vleesvervangers plantaardige grondstoffen bijna niet zijn aan te slepen.

Investeringen

Roquette investeerde in 2017 al 282 miljoen euro in een erwteneiwitfabriek in Manitoba (Canada) om aan de wereldwijd groeiende vraag naar het ingrediënt te voldoen. Ook anderen richten zich op deze veelbelovende markt. Cosucra meldde in 2019 dat het investeert in een extra fabriek voor de productie van erwteneiwit in het Deense Aarhus.

Opschalen keten

Ethan Brown, ceo van Beyond Meat: “Met dit contract willen we bijdragen aan het opschalen van de toevoerketen van plantaardige eiwit nu de vraag naar onze producten wereldwijd toeneemt.” De plantaardige producten van het bedrijf worden verkocht bij ongeveer 58.000 supermarkten en foodservicelocaties in meer dan 50 landen. Jean-Marc Gilson, ceo van Roquette vult aan: “Met deze deal kunnen beide bedrijven groeien.”

Op de ingrediëntenbeurs Food Ingredients Europe eind november 2019 toonde het bedrijf een plantaardige burger van een mix van gele erwteneiwit en tuinboneneiwit. Het Franse bedrijf breidt het assortiment uit met tuinboneneiwit.

Vleesvervangers op Food Future Event

Op het Food Future Event: U vraagt, wij draaien (door) op 7 april staat het onderwerp plantaardige eiwitten natuurlijk ook op het programma.

Op het event vertellen verschillende sprekers uit de praktijk hoe zij omgaan met de wensen van de consument. Zo is er een grote vraag naar plantaardige vleesvervangers. Tegelijkertijd wil dezelfde consument ook een product met zo min mogelijk ingrediënten, liefst zo onbewerkt mogelijk met niet te veel zout, maar wel smaakvol. Hoe dit voor elkaar te krijgen? Op het Food Future Event vertelt Joeri Hollink van Ojah hoe hij het doet.

Bekijk het gehele programma

Meld u direct aan

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

5 trends: cruciale R&D-ontwikkelingen in zuivel en zuivelalternatieven

5 trends: cruciale R&D-ontwikkelingen in zuivel en zuivelalternatieven

Ingrediëntenleverancier International Flavors & Fragrances (IFF) heeft minutieus in kaart gebracht wat de leidende trends gaan worden voor zuivel en...

Gebakken lucht of eiwitwonder? Finnen bouwen fabriek voor microben die hard gaan op CO₂, H₂ en O₂

Gebakken lucht of eiwitwonder? Finnen bouwen fabriek voor microben...

Het Finse Solar Foods heeft de start aangekondigd van een eerste commerciële fabriek voor de productie van het eiwit Solein®. Dit eiwit, afkomstig...

Cargill zet vol in op fermentatie

Cargill's antwoord op vraag naar minder ultraprocessed is...

Niels Boetje, leider van Cargill Nederland vertelt aan VMT dat de multinational inzet op fermentatie als antwoord op de consumentenvraag naar...

IFF nestelt zich met co-creatiecentrum naast voedselfabrikanten in Wageningen

IFF nestelt zich met co-creatiecentrum naast voedselfabrikanten in...

IFF, een wereldwijde producent van smaak- en geurstoffen voor de voedingsindustrie, opent donderdag 18 april een nieuw co-creatiecentrum in...

Plantaardig versus zuivel: deze plantaardige variatie op melk is een goed alternatief voor halfvolle melk (podcast)

Plantaardig versus zuivel: deze plantaardige variatie op melk is een...

Hoe vergelijk je de verschillende plantaardige alternatieven op melk zoals soja, haver en amandel met halfvolle melk? Onderzoeker Peter de Jong...

Beeld: Rival Foods

Rival Foods opent nieuwe productielocatie om productie plantaardige...

Rival Foods opent deze zomer een nieuwe productielocatie. Met de nieuwe locatie is het volgens de producent mogelijk om de distributie van de...

Foto: ProVeg

Minder weerstand bij 'stille eiwittransitie', zo blijkt uit onderzoek...

Consumenten leggen de verantwoordelijkheid voor eiwittransitie bij supermarkten, voedselfabrikanten en cateraars. Ze verwachten goedkopere...

Beeld: Seaweed Food Solutions

Van hamburger tot brownie: scale-up maakt zeewier blends voor zoet en...

STARTUP BELICHT - Scale-up Seaweed Food Solutions maakt zeewier blends voor verschillende doeleinden in de voedingsindustrie. De blends kunnen...