nieuws

Wat doen foodbedrijven om klimaatneutraal te produceren?

Technologie & Techniek

Weten hoe foodbedrijven werk maken van fossielvrij produceren? Welke alternatieven zijn er voor gas? Wat zijn de mogelijkheden om het koelproces te verduurzamen? Op deze en meer vragen krijgt u antwoord tijdens het Food Technology Event op 31 oktober aanstaande.

Wat doen foodbedrijven om klimaatneutraal te produceren?

Klimaatneutraal produceren staat volop in de belangstelling sinds het Klimaatakkoord. Maar wat betekenen de grote beloften voor het productieproces in de fabriek? Wat betekent het voor energie-intensieve processen zoals drogen, koelen en verhitten? Moeten we de gaskraan dichtdraaien?

Op het Food Technology Event met als thema de Duurzame Foodfabriek vertellen voedingsmiddelenbedrijven hoe zij de energietransitie aanpakken.

Klimaatakkoord

FNLI-directeur Marian Geluk zal de dag aftrappen waarin ze ingaat op de uitdagingen van het Klimaatakkoord.

Lennart van den Burg van onderzoeksorganisatie TNO zal de alternatieven voor gas op een rijtje zetten. Elektriciteit is zonder meer een optie, maar hoe groot wordt de rol van waterstof of van biogas? Waterstof is niet nieuw voor voedingsmiddelenindustrie. Ze gebruiken het al om vetten te laten harden door middel van dehydratatie. De laatste tijd staat het ook als energiedrager volop in de belangstelling. Vooral installateurs van gasketels zijn enthousiast vanwege de gelijkenis met aardgas.

CEO Michel Driessen van Verstegen Spices & Sauces vertelt hoe hij zijn fabriek zonder gebruik van gas wil inrichten. Sustainability expert ingredients Tessa Hermens van FrieslandCampina zal vertellen hoe het zuivelbedrijf fossielvrij wil produceren.

Duurzaam koelen en energietransitie in de praktijk

Twee thema’s komen in de middag aan bod: Duurzaam koelen en Energietransitie in de praktijk. Sprekers zijn onder andere Martin Bosscher van bierbrouwer Grolsch over duurzaam koelen van bier en Dennis van der Kroon van Van der Kroon Food Products over de overwegingen om zonnepanelen aan te schaffen.

Weten wie nog meer spreekt?

Bekijk het programma

Direct aanmelden (het event is al over 2 dagen!) 

 

 

Reageer op dit artikel