VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over Food Technology Event

  • Technologie & Techniek17 dec. 19

    Minder CO2 uitstoten moet

    De hoeveelheid duurzaam geproduceerde elektriciteit groeit snel, maar de voedingsindustrie gebruikt vooral warmte. Wat kunnen warmtepompen betekenen voor bedrijven die bezig zijn met de energietransitie? En kan waterstof al een rol spelen? Lennart van der Burg, energie-expert van TNO, gaf antwoord tijdens het Food Technology Event.

  • Technologie & Techniek4 nov. 19

    FNLI vraagt om meer tijd gevolgen klimaatakkoord voor industrie te...

    Het Nederlandse Klimaatakkoord werkt nu als een blokkade voor de levensmiddelenindustrie om CO2 te reduceren, zei Marian Geluk van de FNLI op Food Technology Event. 'De heffing opslag duurzame energie (ODE) die wordt ingevoerd is te abrupt en te fors.'

  • Technologie & Techniek4 nov. 19

    Koudemiddelen die bijdragen aan opwarming van de aarde worden...

    De meeste koelinstallaties bevatten koudemiddelen die aanzienlijk bijdragen aan de opwarming van de aarde. In de F-gassenverordening van de EU worden deze middelen zo veel mogelijk uitgebannen. Voor bedrijven met koeling is het belangrijk om hier adequaat op te reageren, zegt Rob Wolthuizen van Uniechemie.

  • Technologie & Techniek29 okt. 19

    Wat doen foodbedrijven om klimaatneutraal te produceren?

    Weten hoe foodbedrijven werk maken van fossielvrij produceren? Welke alternatieven zijn er voor gas? Wat zijn de mogelijkheden om het koelproces te verduurzamen? Op deze en meer vragen krijgt u antwoord tijdens het Food Technology Event op 31 oktober aanstaande.

  • Technologie & Techniek25 okt. 19

    Kan waterstof een toekomstige energiebron zijn voor de foodindustrie?

    De voedingsmiddelenindustrie zal de fossiele energiebronnen vaarwel moeten zeggen. Maar wat komt daarvoor in de plaats? Wordt het duurzame stroom, geothermie, biogas of waterstof? Tijdens het Food Technology Event zal Lennart van der Burg van TNO alle opties nalopen.

  • Technologie & Techniek22 okt. 19

    Zonnepanelen zorgen voor groei in elektriciteit uit hernieuwbare...

    De installatie van zonnepanelen op huizen, bedrijven en fabrieken zal de komende vijf jaar flink groeien, zegt de International Energy Agency (IEA) in een rapport over de marktontwikkelingen voor hernieuwbare energie. Ook foodbedrijven -zelfs mkb- plaatsen zonnepanelen. Een hiervan spreekt op het Food Technology Event over het proces.

  • Technologie & Techniek14 okt. 19

    Corbion wil in 2030 100% elektriciteit uit hernieuwbare bronnen...

    Ingrediëntenleverancier Corbion wil een derde minder CO2-emissies uitstoten in 2030. Ook op het Food Technology Event op 31 oktober as. is er veel aandacht voor dit onderwerp.

  • Duurzaamheid & MVO11 okt. 19

    FNLI-voorzitter Bas Alblas vreest 'onevenredige lastenverzwaring'...

    FNLI- voorzitter Bas Ablas hield een toespraak over het Klimaatakkoord, voedselverpakkingen en Nutri-Score. Hij sprak zijn zorg uit over de lastenverzwaring die het Klimaatakkoord met zich meebrengt voor de levensmiddelenindustrie.

  • Technologie & Techniek1 okt. 19

    FrieslandCampina: 'In 2050 willen we volledig fossielvrij produceren'

    FrieslandCampina heeft ambitieuze doelstellingen. De zuivelproducent wil in 2030 50% CO2 reduceren en in 2050 geheel fossielvrij zuivel produceren. "We maken nu de roadmap om deze doelstellingen te bereiken," vertelt Tessa Hermens-van Ruremonde, sustainability expert bij FrieslandCampina Ingredients.

  • Duurzaamheid & MVO27 sep. 19

    Verstegen is CO2-neutrale organisatie

    Verstegen Spices & Sauces is een CO2-compensatieproject gestart samen met CO2 Operate. Via dit programma compenseert het bedrijf haar jaarlijkse uitstoot van 3.445 ton CO2. Daarnaast probeert het bedrijf op verschillende manieren de CO2-uitstoot te verminderen.

Meer artikelen

  1. Duurzaam koelen en verhitten: foodbedrijven pakken energie-intensieve processen aan
  2. Energiezuinig bierbrouwen: Grolsch wil in 2025 CO2-neutraal produceren
  3. 'Wil je het licht uitdoen?' Europees project onderzoekt rol gedrag bij energie-efficientie
  4. Warmte via geluid naar koude: Koffiebranderij gebruikt restwarmte om nieuw pand te koelen.
  5. Expertpanel: Mist het Klimaatakkoord de aansluiting met de praktijk?
  6. CO2 en ammoniak meest gekozen koudemiddelen
  7. Thema duurzaam koelen en verhitten: CO2 en ammoniak meest gekozen koudemiddelen
  8. Voor abonnees5 tips voor het mkb om het energieverbruik te reduceren
  9. Food Technology Event: Energietransitie in de praktijk
  1. Energiebesparing en duurzame energieopwekking kregen meeste subsidie in 2018
  2. 'Foodindustrie kan beter betalen voor output dan voor productielijn'
  3. 'Foodbedrijven zullen steeds meer eisen stellen aan productielijnen'
  4. Een goed hygiënisch ontwerp is noodzakelijk
  5. Ontwerpen, onderhouden en efficiënt produceren op het Food Technology Event
  6. Autonoom onderhoud leren met hulp van de Ford Fiesta
  7. Cargill gebruikt big data om beschikbaarheid fabriek te verhogen
  8. 'Techneut moet smetvrees krijgen'
  9. Ontwerpen, onderhouden en efficiënt produceren thema's Food Technology Event
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen