Abonneren
voedselveiligheid
wetgeving
r&d
duurzaam
technologie
economie
marketing
foodtrends
belgie
voeding & gezondheid
mensen
Product & Bedrijfsnieuws
Nieuwsbrieven
Magazine
Events
Vacatures
  • Nieuwsbrieven
  • Magazine
  • Events
  • Vacatures
    • voedselveiligheid
    • wetgeving
    • r&d
    • duurzaam
    • technologie
    • economie
    • Meer thema's...
      • marketing
      • foodtrends
      • belgie
      • voeding & gezondheid
      • mensen
      • Product & Bedrijfsnieuws

    Alles over Reiniging en desinfectie

    ArtikelVoedselveiligheid & Kwaliteit

    Kruisbesmetting voorkomen in de fabriek - vijf belangrijke...

    Hygiënisch ontwerpen is gericht op het voorkomen van microbiële nabesmetting, maar kan ook worden toegepast met het oog op kruisbesmetting met...
    Kruisbesmetting voorkomen in de fabriek - vijf belangrijke...
    NieuwsVoedselveiligheid & Kwaliteit

    Listeriabesmetting bij kaasfabriek Milcobel: kazen geblokkeerd en...

    De Belgische zuivelproducent Milcobel stelde bij een interne kwaliteitscontrole een zeer lage concentratie van Listeria vast in een van pekelbaden in...
    Listeriabesmetting bij kaasfabriek Milcobel: kazen geblokkeerd en...
    ArtikelVoedselveiligheid & Kwaliteit

    Hepatitis E-virus is resistent tegen gangbare handdesinfectiemiddelen

    Uit een onderzoek, gepubliceerd in januari 2022, blijkt dat veel van de gangbare desinfectiemiddelen in handgels of handsprays het hepatitis E-virus...
    Hepatitis E-virus is resistent tegen gangbare handdesinfectiemiddelen
    ArtikelVoedselveiligheid & Kwaliteit

    ‘Wie geen listeriabacterie vindt, moet beter zoeken’

    KENNISPARTNER - Hoe verklein je het risico op besmetting van je product in je productie-omgeving? “Preventie is belangrijk, maar het voorkomen van...
    ‘Wie geen listeriabacterie vindt, moet beter zoeken’
    ArtikelVoedselveiligheid & Kwaliteit

    Fabriekszonering en het integreren van schoonmaakmethode in fases...

    Een fabriek hygiënisch ontwerpen, hoe doe je dat? Hoe pas je de reinigingsmethode hier optimaal op aan? En helpt dit een Listeria-besmetting te...
    Fabriekszonering en het integreren van schoonmaakmethode in fases...
    ArtikelVoedselveiligheid & Kwaliteit

    Je fabriek microbiologisch op orde: 6 aandachtspunten voor de...

    Een kwaliteitsmanager is verantwoordelijk voor het garanderen en optimaliseren van de veiligheid en kwaliteit van een product, dienst of tak van een...
    Je fabriek microbiologisch op orde: 6 aandachtspunten voor de...
    ArtikelVoedselveiligheid & Kwaliteit

    Pandemiemaatregelen probaat ter preventie van voedselinfecties

    In het laatste ‘One Health Report’ van de European Food Safety Authority (EFSA) van december 2021, staat dat er in 2020 in Europa een opmerkelijke...
    Pandemiemaatregelen probaat ter preventie van voedselinfecties
    ArtikelTechnologie & Techniek

    Lieve Herman over tien jaar Food Pilot: 'Bedrijven willen...

    Lieve Herman, hoofd technologie en voeding binnen ILVO en directeur van de Food Pilot, blikt in een interview terug op de ontwikkelingen van de...
    Lieve Herman over tien jaar Food Pilot: 'Bedrijven willen...
    ArtikelVoedselveiligheid & Kwaliteit

    De rol van vochtbeheersing bij bestrijding Listeria

    Goede reiniging en desinfectie spelen een belangrijke rol bij voedselveiligheid, maar ook vochtbeheersing is van cruciaal belang. Zogeheten...
    De rol van vochtbeheersing bij bestrijding Listeria
    ArtikelTechnologie & Techniek

    Waterramp dwingt chocolatier Galler een tijdelijke locatie te zoeken

    Voor het eind van augustus hoopt chocoladefabrikant Galler duidelijkheid te hebben over de herstart van de productie na de overstromingen. Vanessa...
    Waterramp dwingt chocolatier Galler een tijdelijke locatie te zoeken
    VMT is onderdeel van VMN media. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen