
Hoe weet je zeker dat E.coli niet in je product voorkomt?
KENNISPARTNER - In 2011 werden meer dan 3.000 mensen ziek na het eten van kiemgroenten die waren besmet met de EHEC-bacterie O104-H4. Ook recenter...
KENNISPARTNER - In 2011 werden meer dan 3.000 mensen ziek na het eten van kiemgroenten die waren besmet met de EHEC-bacterie O104-H4. Ook recenter...
De voedingsmiddelenindustrie heeft zich de afgelopen jaren heel flexibel en snel moeten aanpassen aan alles wat op de industrie afkwam. De...
Voedingsmiddelenproducenten zijn volop bezig met het ontwikkelen en aanpassen van onder andere gezondere producten. Een trend die al even gaande is....
De druk op de kwaliteitsmanager neemt toe door steeds complexere productieprocessen, strengere eisen van klanten en consumenten en nieuwe wet- en...
KENNISPARTNER - Eind 2020 werd ethyleenoxide aangetroffen in een partij sesamzaad in India. Omdat er nu extra aandacht op het gewasbeschermingsmiddel...
De specerijenmarkt groeit sterk, met de covid-19-pandemie als extra aanjager. Landen als Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Nederland...
KENNISPARTNER - Volgens Eurostat werden er in 2019 15% minder pesticiden verkocht in Nederland en in België 11% minder. Zet de trend door en betekent...
In Listeria-studies en bij productontwikkeling wordt vaak gebruik gemaakt van het Food Spoilage and Safety Predictor (FSSP) 4.0 model. Welke analyses...
KENNISPARTNER – Voedingsmiddelenbedrijven krijgen steeds vaker te maken met uitdagingen die de bedrijfscontinuïteit in gevaar kunnen brengen. Denk...
KENNISPARTNER - Waar geld in omgaat, zijn helaas vaak ook minder integere profiteurs actief. Ook als het om voeding gaat. Als trader, producent of...