VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over Crisisbeheersing

  • Crisisbeheersing1 mei 25

    Conservenfabrikant spreekt preppers aan na stroomstoring

    Wat als in een crisissituatie de stroom uitvalt, de inductieplaat niet werkt en supermarkten gesloten blijven? Die confronterende vragen stelde voedselfabrikant Coroos op LinkedIn na de grote stroomstoring in Spanje deze week. Volgens Coroos laten de urenlange rijen bij winkels na de stoomstoring het voordeel zien van conserven, omdat die niet bederven.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    FDA31 jan. 25

    Voor abonnees FDA introduceert nieuwe preventiestrategie tegen besmetting van verse...

    De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft een nieuwe strategie gelanceerd om besmetting van verse en bevroren bessen met virussen zoals hepatitis A en norovirus tegen te gaan. De aanpak, ontwikkeld in samenwerking met de industrie en internationale belanghebbenden, richt zich op hygiëne, wetenschappelijk onderzoek en wereldwijde samenwerking.

  • Afbeelding: PixabayVoor abonnees
    Voor abonnees
    Hepatitis A28 jan. 25

    Voor abonnees Crisismanagement bij besmette Poolse blauwe bessen: hoe nu verder?

    De recente besmetting met hepatitis A in diepvries blauwe bessen van Albert Heijn zet voedselveiligheid in de schijnwerpers. De besmette bessen, afkomstig uit Polen, leidden in Nederland tot een grootschalige terughaalactie. Hoewel er snel is gereageerd en consumenten werden geïnformeerd, lijkt in Polen de aandacht voor het incident minimaal. Hoe wordt de situatie verder aangepakt en wat zijn de vervolgstappen in het crisismanagement?

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Recalls en incidenten25 mei 23

    Voor abonnees Stappenplan: zo kun je volgens NVWA voedselfraudeurs buiten de deur...

    Als voedselproducent ben je in de eerste plaats zelf verantwoordelijk voor een zorgvuldige afwikkeling van schadepartijen. Hoe voorkom je bijvoorbeeld dat je afgekeurde partij niet alsnog in de handel belandt? De NVWA geeft in dit artikel een stappenplan om voedselfraudeurs buiten de deur te houden, gebaseerd op bevindingen uit inspecties en onderzoeken van NVWA.

  • World Economic Forum 2023 in Davos, Zwitserland. (Foto: ANP)
    Klimaat16 feb. 23

    Voedselonzekerheid grootste thema komende jaren: 3 zaken die...

    Voedsel(on)zekerheid is het belangrijkste thema dat de wereld de komende jaren bezig zal houden. Dat blijkt uit zowel het Global Risk Report 2023 als de verschillende paneldiscussies tijdens het World Economic Forum (WEF) in het Zwitserse Davos begin 2023. Van de voedselindustrie wordt veel gevraagd.

  • Gevaren en risico's3 feb. 23

    Nieuw handboek met 6 stappen voor succesvolle risicocommunicatie

    Het Duitse Institut für Risikobewertung (BfR) heeft, samen met andere instituten, een nieuw handboek gemaakt met daarin aanbevolen stappen voor succesvolle risicocommunicatie.

  • Voedselveiligheid5 okt. 22

    Twee keer een crisis met salmonella in chocolade - wat kunnen we van...

    Dit jaar kende de chocoladesector twee salmonella crises. Eerst bij chocoladeproducten van Ferrero, gevolgd door een salmonella besmetting in cacao van Barry Callebaut. Wat kunnen QA-managers leren van de crisisbeheersing aanpak? Leer meer over de belangrijkste factoren bij crisismanagement tijdens een interactieve sessie op het Food Safety Event.

  • Energiekosten voor de productie nemen flink toe.
    België11 sep. 22

    Fevia: "Nu niet ingrijpen staat gelijk aan schuldig verzuim!"

    Bij 2 op 3 Belgische voedingsbedrijven gingen de voorbije maanden de financiële knipperlichten aan en 4 op 10 dreigt zelfs kopje onder te gaan bij een nieuwe economische klap, waarschuwt Fevia, die concrete voorstellen met de regering(en) deelde.

  • Economie & Bedrijven7 apr. 22

    Fevia vraagt steun en flexibiliteit om de voedingsketen draaiende te...

    De bevoorrading is bij 50% van de voedingsbedrijven verstoord en 70% moet, volgens Fevia, de samenstelling van producten aanpassen of zal dat binnenkort moeten doen. 4 op de 10 bedrijven geeft aan dat ze hun productie de komende weken wellicht tijdelijk zullen stopzetten of verminderen.

  • Economie & Bedrijven29 mrt. 22

    30% van de Fevia leden legt mogelijk deel productie stil

    Door het tekort aan verschillende grondstoffen en door de explosief gestegen kosten door de oorlog in Oekraïne ziet 30% van de Fevia leden zich mogelijks genoodzaakt om minstens een deel van de productie stil te leggen. CEO Bart Buysse pleit voor realiteits- en verantwoordelijkheidszin.

Meer artikelen

  1. Voor abonnees3 tips om het preventieve werk niet te laten overschaduwen door brandjes blussen
  2. 20 jaar na de BSE-crisis: dierlijke eiwitten in veevoeder mogen weer
  3. NVWA: dit gebeurt er achter de schermen wanneer er een melding is van een recall
  4. Voor abonneesTerugblik op 25 jaar HACCP: 'Voedsel veel veiliger dan toen, maar eisen nemen almaar toe. Waar houdt het op?'
  5. Dit is wat Business Continuity Management doet voor Kraft Heinz
  1. Goed voorbereid op een crisis met ISO 22301: bakkerijen over hun ervaringen
  2. Tip van jouw advocaat: Coronaperikelen? Wees een beetje lief voor elkaar
  3. Coronavirus doet verkopen rijst omhoogschieten: 150% omzetgroei
  4. Blog Marianne van Keep : noodplan Mexicaanse griep afstoffen voor corona
  5. Het coronavirus, een megacrisis zoals we niet eerder mee maakten
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen