Dit zijn de 10 meest gemaakte etiketteringsfouten
Op etiketten moet veel verplichte informatie vermeld worden. Het is dan ook niet gek dat het af en toe fout gaat. Soms worden gegevens op de...
Op etiketten moet veel verplichte informatie vermeld worden. Het is dan ook niet gek dat het af en toe fout gaat. Soms worden gegevens op de...
Het Noorse bedrijf Keep-it wil dat de dynamische houdbaarheidsindicator een toegestaan alternatief wordt voor de geprinte houdbaarheidsdatum op...
Micro-organismen, natuurlijke gifstoffen, allergenen en contaminanten. Ze spelen allemaal een belangrijke rol in de houdbaarheid van voedingsmiddelen.
Consumenten begrijpen vaak niet het verschil tussen 'te gebruiken tot' (TGT) en 'ten minste houdbaar tot' (THT), waardoor voedselverspilling...
De Noorse autoriteiten hebben, in samenwerking met het Noorse Instituut voor de Volksgezondheid, de bron achterhaald van een listeriose-uitbraak die...
Consumenten vinden het verschil tussen de TGT en THT nog onduidelijk. De overheid paste daarom de Warenwet aan, maar dat haalt niet alle...
Het Poolse bedrijf Fresh Inset ontwikkelde een sticker voor op groente en fruit of in verpakkingsmateriaal. Hiermee claimt het bedrijf een langere...
Voedselverspilling tegengaan is een belangrijk aandachtspunt voor de voedingsmiddelenindustrie. Bedrijven proberen de verspilling in de eigen keten...
Voedselverspilling heeft zowel economische als ecologische gevolgen en er is steeds meer aandacht voor het voorkomen ervan. Producenten van...
In 2020 werd de Farm to Fork strategie gepubliceerd met als doel het Europese voedselsysteem te verduurzamen. De Europese Commissie wilt dit bereiken...