02/03/2026 | Cursus Kennismaking met voedingsmiddelentechnologie HAS Academy

02/03/2026 | Cursus Kennismaking met voedingsmiddelentechnologie HAS Academy

De cursus Kennismaking met voedingsmiddelentechnologie biedt jou de essentiële basis om de technologische kant van voedselproductie te doorgronden. Je leert hoe processen als verwerking, verpakking en opslag bijdragen aan houdbaarheid en voedselveiligheid en hoe je deze kennis direct toepast in je werk.

Wat kun je na de cursus?

  • Begrijp je de basisprincipes van voedingsmiddelentechnologie.
  • Kun je technologische termen en processen in de voedingsindustrie correct interpreteren.
  • Heb je inzicht in verpakking, opslag en hun invloed op houdbaarheid.
  • Weet je hoe voedselveiligheid, kwaliteit en wetgeving met elkaar samenhangen.
  • Kun je effectiever communiceren met technologische afdelingen zoals QA, R&D en productie.
  • Met deze kennis leg je een stevige basis voor verdere ontwikkeling binnen de foodsector.

De cursus Kennismaking met voedingsmiddelentechnologie start op 2 maart 2026. De cursus duurt in totaal 4 maanden. Je hebt 9 middagen les van 13.00 tot 16.30 uur:

  • 8 juni 2026
  • 2 maart 2026
  • 9 maart 2026
  • 16 maart 2026
  • 23 maart 2026
  • 30 maart 2026(practicum)
  • 11 mei 2026
  • 18 mei 2026 
  • 1 juni 2026 (practicum)

Interesse in deze cursus?  Inschrijven is mogelijk via: Cursus Kennismaking met voedingsmiddelentechnologie

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. 03/03/2026 | Cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen HAS Academy
  2. 19/3/2026 | VMT Food R&D Event
  3. Een barista-ervaring thuis? De Neo van Nescafé Dolce Gusto moet dat mogelijk maken (met composteerbare koffiepad)
  4. Voor abonneesSalmonella-uitbraak in Canada gelinkt aan producten met pistachenoten
  5. Harde EU-lijn tegen voedselverspilling: doneren van onverkocht voedsel wordt verplichting
  6. Voor abonneesZo gaat Nestlé om met duurzaamheidswetgeving: 'Niet afzwakken, maar verduidelijken'
  7. GEA lanceert monitoringstool om stilstand in zuivel- en drankenfabrieken te voorkomen
  8. Voor abonneesWebinar terugkijken: tips en trucs om te voldoen aan het nieuwe allergenen beleid
  9. GesponsordDe voedingsindustrie van morgen: inzichten en oplossingen (gratis webinar)
  10. Voor abonneesWanneer politieke stormen voedselveiligheid raken - lessen uit de crisis bij de CDC
  1. Voor abonneesWat ging er mis? Ontwikkelingen in 8 jaar recalls op een rij
  2. 'Eieren zijn wereldwijd de snelst groeiende dierlijke eiwitbron'
  3. Antibioticaresistente bacteriën in de voedselketen: wat is het risico voor de industrie?
  4. Voor abonneesRuim 100 mensen ziek bij E. coli-uitbraak in Canada
  5. Tip van jouw advocaat: Pas op bij claims over collageen
  6. Rainforest Alliance brengt regeneratief keurmerk voor koffie op de markt
  7. Nederlandse vleesindustrie lijdt onder Chinese importheffingen op varkensvlees
  8. Zo borg je voedselzekerheid in tijden van crisis
  9. Voor abonneesResistentie zonder grenzen: waarom Salmonella Dublin een One Health-risico vormt
  10. Nieuwe speler in ERP-software voor voedingsindustrie