03/03/2026 | Cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen HAS Academy

03/03/2026 | Cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen HAS Academy

Tijdens de cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen leer je verbanden leggen tussen ingrediënten en de producteigenschappen van voedingsmiddelen. Deze cursus geeft een brede basiskennis over ingrediënten waar je als cursist in je eigen praktijk verder op kunt bouwen.

De functionaliteit van ingrediënten zoals eiwitten, vetten, geleer- en verdikkingsmiddelen, suikers, zoetstoffen emulgatoren en aroma’s worden zowel vanuit de theorie als de praktijk behandeld.

Wat kun je na de cursus?

Na het volgen van de cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen kun jij in een voedingsmiddel onderbouwen en beredeneren wat de functies van de ingrediënten zijn en hoe deze ingrediënten de producteigenschappen beïnvloeden.

De cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen start op dinsdag 3 maart 2026.

Lesdata:

  • 3 maart
  • 10 maart
  • 17 maart
  • 24 maart
  • 31 maart
  • 7 april
  • 14 april
  • 21 april
  • 12 mei
  • 19 mei
  • 26 mei
  • 2 juni

Deze cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten van 17.30 uur tot 21.00 uur. Daarnaast vraagt de cursus om circa 4 uur zelfstudie per week.

  • 9 avonden theorie/praktijk
  • 1 avond workshop door een aromaleverancier
  • 1 reserveweek / oefenen / vragen
  • 1 avond voor afsluitende bijeenkomst (incl. toetsing)

Interesse in deze cursus?  Inschrijven is mogelijk via: Cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. 19/3/2026 | VMT Food R&D Event
  2. Een barista-ervaring thuis? De Neo van Nescafé Dolce Gusto moet dat mogelijk maken (met composteerbare koffiepad)
  3. Voor abonneesSalmonella-uitbraak in Canada gelinkt aan producten met pistachenoten
  4. Harde EU-lijn tegen voedselverspilling: doneren van onverkocht voedsel wordt verplichting
  5. Voor abonneesZo gaat Nestlé om met duurzaamheidswetgeving: 'Niet afzwakken, maar verduidelijken'
  6. GEA lanceert monitoringstool om stilstand in zuivel- en drankenfabrieken te voorkomen
  7. Voor abonneesWebinar terugkijken: tips en trucs om te voldoen aan het nieuwe allergenen beleid
  8. GesponsordDe voedingsindustrie van morgen: inzichten en oplossingen (gratis webinar)
  9. Voor abonneesWanneer politieke stormen voedselveiligheid raken - lessen uit de crisis bij de CDC
  10. Voor abonneesWat ging er mis? Ontwikkelingen in 8 jaar recalls op een rij
  1. 'Eieren zijn wereldwijd de snelst groeiende dierlijke eiwitbron'
  2. Antibioticaresistente bacteriën in de voedselketen: wat is het risico voor de industrie?
  3. Voor abonneesRuim 100 mensen ziek bij E. coli-uitbraak in Canada
  4. Tip van jouw advocaat: Pas op bij claims over collageen
  5. Rainforest Alliance brengt regeneratief keurmerk voor koffie op de markt
  6. Nederlandse vleesindustrie lijdt onder Chinese importheffingen op varkensvlees
  7. Zo borg je voedselzekerheid in tijden van crisis
  8. Voor abonneesResistentie zonder grenzen: waarom Salmonella Dublin een One Health-risico vormt
  9. Nieuwe speler in ERP-software voor voedingsindustrie
  10. Producent palmolie-alternatief schaalt productie op in nieuwe demofabriek