De functionaliteit van ingrediënten zoals eiwitten, vetten, geleer- en verdikkingsmiddelen, suikers, zoetstoffen emulgatoren en aroma’s worden zowel vanuit de theorie als de praktijk behandeld.
Wat kun je na de cursus?
Na het volgen van de cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen kun jij in een voedingsmiddel onderbouwen en beredeneren wat de functies van de ingrediënten zijn en hoe deze ingrediënten de producteigenschappen beïnvloeden.
De cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen start op dinsdag 3 maart 2026.
Lesdata:
- 3 maart
- 10 maart
- 17 maart
- 24 maart
- 31 maart
- 7 april
- 14 april
- 21 april
- 12 mei
- 19 mei
- 26 mei
- 2 juni
Deze cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten van 17.30 uur tot 21.00 uur. Daarnaast vraagt de cursus om circa 4 uur zelfstudie per week.
- 9 avonden theorie/praktijk
- 1 avond workshop door een aromaleverancier
- 1 reserveweek / oefenen / vragen
- 1 avond voor afsluitende bijeenkomst (incl. toetsing)
Interesse in deze cursus? Inschrijven is mogelijk via: Cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen





