VMT
VMT
Ronald Prince wordt de nieuwe voorzitter van de FNLI

Ronald Prince wordt de nieuwe voorzitter van de FNLI

Ronald Prince, ceo bij Royal Smilde, is door het bestuur van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) benoemd tot de nieuwe voorzitter van de FNLI. Hij volgt vanaf 1 september 2022 Annemarieke de Haan op.

Ronald Prince wordt de nieuwe voorzitter van de FNLI

Ronald Prince vindt het eer om Annemarieke de Haan op te volgen, die afscheid neemt als voorzitter van de FNLI vanwege haar nieuwe rol binnen Unilever als General Manager Home Care in Zuidoost-Azië. “Het is een eer om Annemarieke op te mogen volgen en voort te borduren op het goede werk dat zij heeft gedaan voor deze prachtige sector. Ik wil haar daarvoor namens het volledige bestuur hartelijk bedanken.”

Innovatieve voedingsmiddelensector

De Nederlandse voedingsmiddelensector is een belangrijke, innovatieve en veerkrachtige sector, vervolgt Prince. “Het is een voorrecht om in deze uitdagende tijden te kunnen investeren in een sterke en duurzame toekomst.”


Ronald Prince

Ronald Prince begon na zijn studie bedrijfseconomie in Rotterdam bij Procter & Gamble en Unilever in verschillende commerciële functies. Hij stapte over naar Farm Frites waar hij zich richtte op onder andere foodservice West-Europa en retail. Hij vervolgde zijn carrière bij United Coffee als commercieel directeur voordat hij in 2007 startte bij Royal Smilde. Daar heeft hij diverse directiefuncties bekleed en is hij in 2013 ook benoemd tot ceo van de groep.

FNLI-bestuur

Prince is al sinds 2012 actief in het FNLI-bestuur waarin hij zitting heeft namens zijn voorzitterschap bij de Algemene Kokswaren en Snackproducenten Vereniging. De komende maanden zullen gebruikt worden voor de overdracht.