Allergenenwaarschuwing voor KIPS vegetarische paté 125 gram

Zwanenberg Food Group heeft een veiligheidswaarschuwing uitgegdaan voor KIPS Vega Paté 125 gram. Er is een verkeerd 'achter' etiket aangebracht tijdens de productie, waardoor het allergeen soja ontbreekt.

Het gaat om de kuipjes met houdbaarheidsdatum 19-11-2020. Mensen met een soja-allergie wordt dringend geadviseerd dit product niet te consumeren. Het product met een verkeerde allergenenvermelding is geleverd aan Dirk/Deka, Plus en Albert Heijn.

Allergenen aan bod op Food Law Update 29 september

marjanvanravenhorstAllergenen zijn nog steeds een lastig heikel punt bij de productie van voedingsmiddelen. Veel recalls vinden plaats vanwege verkeerde allergenenvermelding. Wat zijn de verschillende vormen van allergenenvermelding op het etiket? En hoe zit het met de interpretatie van de NVWA? Tijdens de Food Law Update op dinsdag 29 september geeft Marjan van Ravenhorst een update aangaande allergenenmanagement.

Laatste ontwikkelingen

Tijdens de online seminar gaat Van Ravenhorst in op de laatste stand van zaken rondom de Codex-eisen, de interpretatie van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, de SimplyOK versie 3.0 en de afnemerseisen. In deze sessie wordt u volledig bijgepraat over de laatste ontwikkelingen rondom allergenenmanagement en allergenenvermelding op de verpakkingen van voedingsmiddelen.

Bekijk het programma van de Food Law Update.

Of meld je direct aan

Food Law Update 1

Complete leergang Food Law Update 2020

Heeft u het online seminar Food Law Update I van 18 juni 2020 gemist? Geen probleem, wij bieden de complete leergang Food Law Update 2020, bestaande uit 2 online seminars, aan voor € 445 (excl. BTW) per persoon (als abonnee van VMT betaalt u slechts €345).

Selecteer de prijsoptie Food Law Update Compleet en ontvang van ons toegang voor de LIVE sessie (update II) op 29 september 2020 én de terugkijklink van de Food Law Update I van 18 juni 2020 per e-mail.

Dit vind je misschien ook interessant